Az HBO is Magyarországot üti migránsügyben

2015. szeptember 28. 12:45

Toroczkai László, László Petra és Orbán Viktor is feltűnt John Oliver esti műsorának európai migránskrízissel foglalkozó részében.

2015. szeptember 28. 12:45

John Oliver showman az európai migrációs krízissel, ezen belül Magyarországgal is foglalkozott műsorában, a Last Week with John Oliverben. Oliver először arra hívta fel a figyelmet, hogy fontos, hogy beszélünk a migránsokról – szerinte például ha „migránsok seregéről” (swarm of migrants) beszélünk, az sokkal ijesztőbb, mint a valóság. Ezután rátért arra, hogy a konzervatív Fox News hírcsatorna nem igazán friss videókkal is illusztrálta az eseménysort.

Oliver rámutatott, hogy az európai rendszerek nincsenek felkészülve a menekültek fogadására; és miközben Németországban sokan tapsolva várják a menekülteket, addig több politikus – így például Orbán Viktor – nem szívesen látja őket Európában. Orbán Viktor után a következő feltűnő magyar szereplő Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere, aki videóval üzent a migránsoknak. Oliver szerint hiába az ijesztő zene, ha az egyetlen dolog, amit fel tud mutatni a „határvédelem”, az egy furgon egy vidéki úton.

Oliver rögtön azután rátért a Magyarországon készült videókra, amelyek az elmúlt hetekben bejárták a világsajtót: szerinte itt kapták a menekültek a legrosszabb ellátást. Ezt a röszkei „etetős” videóval, illetve László Petra gáncsolási kísérletével, illetve rugdosódásával illusztrálták a műsorban. László Petra később is visszatért: Oliver azzal zárta a szegmenst, hogy megkérte az európaiakat: legalább ne rúgjanak bele a migránsokba.

A műsorvezetőtől Magyarország mellett Szlovákia, Lengyelország, David Cameron és Dánia is kapott pár rosszmájú megjegyzést. A műsort a hetedig perctől érdemes nézni. 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2015. szeptember 29. 08:15
"A műsort a hetedik perctől érdemes nézni" Azért ne túlozzunk...
formaegy
2015. szeptember 29. 08:00
A kiégett, semmire nem alkalmas embereknek már csak ez a fajta minősíthetetlen "kultúra" űzése maradt! Hazugságáradatból összeállított általuk show műsornak nevezett marhaság összessége, ahol szerencsétlen lesüllyedt emberkék azt hiszik megmondják a tutit - viccesen - hahaha! Ha megfigyeljük érdekes mód mindenütt a ballibes lecsúszott senkik verik a feneküket. Azt hiszik jópofák, pedig csak szánalmasak. Ugye magyar ballibesek?)))
Fakutya Vigyora
2015. szeptember 29. 07:00
http://www.blogcdn.com/www.popeater.com/media/2010/10/oliver.jpg Az rendben van, hogy elmebeteg, hisz négy anyától nyolcmillió leszármazott okoz némi belterjes debilitást. De hogy mi bajuk van ezeknek a fogkefével - Hungaro Fruzsinát is beleértve -, azt elmesélhetné vége valaki.
Akitlosz
2015. szeptember 29. 02:23
Csak mert pillanatnyilag csökken a népesség - a rekord magas létszám után - attól még nem hal ki az emberiség, sem Európa. Még így is kétszer akkora Európában a népsűrűség, mint Afrikában, ahonnan idejönnek. Ha majd egyszer valóban szükség lesz több emberre, akkor újra lesz szaporodás Európában is, de jelenleg semmi szükség itt még több emberre, s 2050-ben sem lesz, még akkor sem, ha 10%-kal csökken a népesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!