Földi: Nem számít az elkövetők származása

2012. augusztus 28. 19:05

Földi László szerint a Cegléd egyes részein megjelenő bűnözési problémákat nem lehet származási alapon megoldani – „mindegy, milyen származásúak az elkövetők”, magától a bűntől kell „megtisztítani a város problémás területeit”.

2012. augusztus 28. 19:05

A ceglédi polgármester szerint „mindegy, milyen származásúak az elkövetők”, magától a bűntől kell „megtisztítani a város problémás területeit”; a rendfenntartás azonban a rendőrség feladata. Földi László kedden sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a kifogásolt életvitelt folytató lakosokat csak a jogszabályok alapján lehet helyes útra terelni. A városban kialakult ellentétek megoldására összehívott zártkörű egyeztetés után elmondta: intézkedési tervet állítottak össze a megbeszélésen részt vevő önkormányzati képviselők, a település rendőrkapitánya, kisebbségi és közbiztonsági referense, valamint a helyi vajda.

Ennek lényege, hogy a helyiek bevonásával és a rendőri létszám, illetve jelenlét növelésével igyekeznek csökkenteni a bűncselekmények számát az érintett városrészekben. A polgármester elmondta: az intézkedési csomag első elemeként egy három-négy tagú, úgynevezett integrációs csoportot hoznak létre. A közösség tagjai "utcabizalmiként" felügyelik majd a rendet. Munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és kötelesek lesznek időről időre beszámolni tapasztalataikról a kisebbségi referensnek és a város vezetőjének. Igazoltatási, hatósági intézkedési jogkört viszont nem kapnak. Kiválasztásuk már a jövő héten elkezdődik – tette hozzá.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
keszi
2012. augusztus 29. 09:20
Impotencia a köbön! Előre borítékolhatóan hatástalan pótcselekvés. Bravó!
MakkA
2012. augusztus 29. 08:44
Hazug ember, és még buta is: „mindegy, milyen származásúak az elkövetők”, --- a megbeszélésen részt vevő önkormányzati képviselők, a település rendőrkapitánya, kisebbségi és közbiztonsági referense, valamint a helyi vajda. ... A közösség tagjai "utcabizalmiként" felügyelik majd a rendet. Munkájukért tiszteletdíjban részesülnek, és kötelesek lesznek időről időre beszámolni tapasztalataikról a kisebbségi referensnek és a város vezetőjének. Azaz szerinte a származás mindegy, de a HELYI VAJDA részt vesz a megoldásban. (Ami a magyar jogrend szerint nem is létezik, és a jogszerű megoldásra hivatkozik...) Aztán nem származás kérdése, de a kinevezett felügyelők a kisebbségi referensnek számolnak be. Miért is? Tessék mondani, politikusnak kötelező hülyének is lenne? m.a.
krisztoforo48
2012. augusztus 29. 05:41
De számít,mert ebből lehet tudni,hova kell koncentrálni,hol kell fokozottan fellépni.Miért is kell megvárni a cselekvéssel a közfelháborodást?Képmutatás,álszentség az egész,alkalmatlan emberek gyülekezete.
ketroot
2012. augusztus 28. 22:35
Ez az, söpörjétek csak a problémát a szőnyeg alá, kibaszva a többségi társadalommal (és nem kicsit egyébként magával a cigánysággal is). Mocskos faszfejek gyülekezete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!