Dübörög a Facebook

2009. szeptember 16. 13:43

Háromszázmillió felhasználóval nyereséges vállalkozás lett a közösségi oldalból.

2009. szeptember 16. 13:43
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bejelentette, hogy két nagyon jelentős mérföldkövet ért el a vállalat - egyrészt a 300 millió regisztrált felhasználót, másrészt azt, hogy egy negyedévvel a legkorábbra kitűzött határidő előtt végre nyereségessé vált. A Facebook ezzel a világ legnagyobb közösségi oldalává lépett elő, megelőzve 245 milliós MySpace-t, és a kínai QZone-t, mely állítása szerint szintén a 300 milliós határt ostromolja. A hálózat ezzel 13 hónap alatt megduplázta felhasználóinak számát. "Óriási szám ez" - olvasható Zuckerberg közleményében, - "de mi inkább úgy gondolunk rá, hogy jó úton haladunk kitűzött célunk felé, hogy minden egyes embert összekapcsoljunk."


A második, igencsak meglepő bejelentés szerint a vállalat 2009 utolsó negyedévében már profitot termel, ami azért érdekes, mert bár öt éven belül dollármilliárdos üzletet várnak a hálózattól, 2010-ig senki sem számított pozitív mérlegre. Elemzők szerint a siker első sorban nagy valószínűséggel a Facebook hatékony reklámozási stratégiájának valamint a hosszú távú kiadások csökkentésének köszönhető. Zuckerberg kijelentette, hogy a jövőben is új és jobb eszközök kialakításán dolgoznak, hogy az emberek minél könnyebben érintkezhessenek egymással, valamint kitért arra, hogy fejlesztő mérnökeiknek "nagyobb befolyásuk van, mint bárki másnak", mivel egyenként több, mint egymillió felhasználóért felelősek.

A Facebook hatalmas és már nyereséges is (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!