A Horn Gyula sétány a sötét múltba vezet

2022. július 12. 22:09

2022. július 12. 22:09
Constantinovits Milán

Meghalt Berecz János, a kommunista párt felső vezetésének utolsó túlélője. Berecz a párt rendszerváltást megérő nagy öregjeihez hasonlóan sohasem lett elszámoltatva, sohasem lett számonkérve. Még az a némi elégtételt adó szembesítés is elmaradt, ami legalább Biszku Bélát utolérte élete alkonyán.

Berecz sorsa hűen tükrözi rendszerváltásunkat, azt a puha átmenetet, amely vértelenül és különösebb csatazaj nélkül zajlott. Egy új, szabadnak hitt korszakba való átlépést, ami megannyi optimizmussal és legalább annyi naivitással volt kikövezve. Tudták, de nem merték és nem tették, avagy elmaradt a tavaszi nagytakarítás. És nagyon hamar kiderült, hogy a vágyott önrendelkezés valójában illúzió, az első szabadon választott kormány mozgásterét a gazdasági válság, a nyugati elvárások és a belső széthúzás végzetesen beszűkítette.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!