Lukácsi Katalin útja a KDNP-től Juhász Péterig

2024. április 25. 17:00

Egykoron még Juhász Péter háza előtt demonstrált a politikus ellen, ma pedig már mellette lép ringbe. Hogy ez mikor is volt? Még tíz éve sincs.

2024. április 25. 17:00
Lukácsi Katalin

Nyitókép: Facebook

 Lukácsi Katalin visszatért, egész pontosan Juhász Péter, egykori Együtt – a Korszakváltók Pártja elnök csapatában indul Budapest V. kerületében képviselőjelöltként. Ez már csak azért is érdekes, mert a régebben KDNP-tag Lukácsi Katalin 2016-ban még ugyanennek a Juhász Péternek a háza előtt demonstrált, miközben társaival nekiszegezte a kérdést, hogy miből is lett az ingatlan. Azóta ha olyan sok idő nem is telt el, de láthatóan sok víz lefolyt már a Dunán, ahogy a politikában is jött néhány érdekes fordulat. Ez az egyik.

Ezt is ajánljuk a témában

De vissza a gyökerekhez, hiszen 2012-ben Lukácsi Katalintól még a keresztényüldözés kapcsán szemléztünk, illetve néhány évvel később vett részt a már említett demonstráción, de 2017-ben az akkor aktuális CEU-ügy miatt kilépett a KDNP-ből, amit így magyarázott:

Három esemény következménye az, hogy most mégis kiléptem. A kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, tavaly nyáron sokkolt a nyílt szembehelyezkedés. Aztán a Népszabadság megszüntetése tette számomra egyértelművé, hogy az én demokrácia felfogásom gyökeresen eltér a pártométól, most pedig a CEU-s ügy (és hogy tisztújítás van a szervezetemben) sürgetővé tette a következtetések levonását.”

Kapcsolódó vélemény

Lukácsi Katalin

Kerdem

Idézőjel

Nem szabad összekevernünk a nyílt keresztényüldözést a lappangó keresztényüldözéssel vagy másképpen mondva a keresztény értékek megkérdőjelezésével.

Még mindig 2017-ben a Pride melegfelvonuláson is jelen volt, illetve amellett kampányolt, miszerint „Jézus is részt venne, sőt részt vesz rajta”. 2021-ben pedig már teljes mellszélességgel állt Márki-Zay Péter mellett, még Vadai Ágnesnek is üzent Facebookon, hogy védelmébe vegye a politikust, akit azóta már egyáltalán nem tart messiásnak, sőt rossz vezetőnek gondolja. Emellett egy ideje a DK-t sem kímélte, ha arról volt szó. Még azt is kijelentette, hogy

Önkritikusan írom, tanulság a jövőre nézve: Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter nélkül garantált a siker”.

Kapcsolódó vélemény

Lukácsi Katalin

Facebook

Idézőjel

Komoly pozíció és nekem külön öröm, hogy nőként ilyen magasra jutottál.

Mégis, ehhez képest most Juhász Péter oldalán a Momentum–DK–Mindenki Magyarországa Néppárt–Nép Pártján–Párbeszéd-Zöldek közös jelöltje, ami alapján Lukácsi Katalin a meggyőződések híve, a korábbi szerepvállalásaival kapcsolatos kérdésekre pedig csak annyit válaszol, hogy „manapság nem csak én vagyok rá a példa, hogy rossz döntések után is van lehetőség tiszta lelkiismerettel politizálni.”

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:13
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­­­á­­­r­n­­a­k­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­𝗡
paracelsus-2
2024. április 25. 22:27
Még egy tehetségtelen, ostoba lúzer.
EX_Terminator
2024. április 25. 21:10
HÜLYE RIBANC.
Novicsok-5
2024. április 25. 20:10
Ki ez a punci?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!