Brüsszel máris fenyegeti Magyarországot, hogy hajtsa végre a Migrációs Paktumot

2024. április 12. 19:38

Az Európai Unió belügyi biztosa máris kötelezettségszegési eljárással zsarol.

2024. április 12. 19:38
Szavazás az Európai Parlament strasbourgi épületében
Zsigmond Barna Pál
Zsigmond Barna Pál
Facebook

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

„A baloldali többségű Európai Parlament a napokban szavazta meg a Migrációs Paktumot, amellyel minden eddiginél nagyobb erővel rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok kötelező betelepítését. Brüsszel máris fenyeget, hogy hajtsuk végre a paktumot, máskülönben kötelezettségszegési eljárást indítanak hazánk és a szintén tiltakozó Lengyelország ellen. 

A brüsszeli Migrációs Paktum kétfajta kötelező migránskvótát akar bevezetni. Követelik, hogy engedjük be a migránsokat a határon, és az országon belül bíráljuk el az illegálisan és sokszor erőszakosan érkező migránsok kérelmeit. Ezzel gyakorlatilag migránsgettók jönnének létre az országon belül, ami hatalmas biztonsági kockázatot is jelentene a magyar településeknek és magyar embereknek.Kötelező migránskvóta alapján rákényszerítenék Magyarországra is a migránsok betelepítését. Ha nem hajtjuk végre  a betelepítést, akkor 20.000 eurót kell fizetnünk minden be nem telepített migráns után.

Brüsszel tehát minden eddiginél erősebb eszközökkel akarja ránk kényszeríteni a migránsokat. A dollárbaloldal pedig ebben is Brüsszel és a Soros-hálózat követeléseit teljesítené, ha a Gyurcsány vezette baloldal lenne hatalmon, már rég elkezdték volna a migránsok tömeges betelepítését. A kormány álláspontja változatlan: Magyarországot meg kell védeni a migránsok betelepítésétől! A magyar emberek többször egyértelműen kifejezték, hogy nem akarják Magyarországból is bevándorlóországot csináljanak. A baloldali és brüsszeli bevándorláspárti politika következményeit nem terhelhetik Közép-Európára! Nem fogadunk el olyan európai döntéshozatalt, amely a magyar emberek feje fölött kényszerítené rá bármit az országra.

A Paktum elfogadását követően Donald Tusk lengyel miniszterelnök is leszögezte, hogy Lengyelország nem vesz át egyetlen bevándorlót sem más tagállamoktól, illetve nem hajlandó fizetni azért, hogy ne jöjjenek olyan emberek Lengyelországba, akikkel a lengyelek nem akarnak együtt élni. Donald Tuskkal most ebben teljes mértékben egyetértünk.

Nem kellett sokat várni, Magyarország és Lengyelország nyílt tiltakozása után egyből meg is érkezett a brüsszeli fenyegetés: az Európai Unió belügyi biztosa máris kötelezettségszegési eljárással zsarolta  meg a Migrációs Paktumot megszegő tagállamokat. Szögezzük le: a Migrációs Paktum csak akkor válik érvényessé,  amennyiben az Európai  Parlament után a Tanács is megszavazza. Brüsszel még arra se volt képes, hogy megvárja a végleges döntéshozatalt, máris elkezdte a migrációellenes tagállamok zsarolását.”
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
polárüveg
2024. április 14. 11:56
Arról beszéljünk, hogy a Migrációs Paktum szuverenitást sértő, és szabálysértő módon született. Ugyanis nem az EP a döntéshozatali szerv, hanem az ET, ott pedig csak egyhangú szavazás lehetséges. Tehát már itt bukik. Azonban a döntésben a Migrációs Paktumra szavazó képviselők két igen komoly, nem elévülő bűncselekményt követtek el. Azután ne csodálkozzanak. A megszerzett vagyon és a nem tudás kevesek lesznek. Tényleg igaz a mondás, hogy akit el akar veszejteni Isten, annak elveszi az eszét. Ész nélkül döntöttek.
salátás
2024. április 14. 11:36
várnám a szar trollok hadát akik bizonygatják, hogy nincs is soros terv
ddi1980
2024. április 13. 22:02
Most szombat este van, ha valaki nem érzi át a helyzet súlyát sétáljon végig ilyenkor Berlinben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!