Ugyanazt az óvodát jelölték ki a kisfiúnak, ahol korábban botrányosan bántak az autista gyermekkel

2024. március 05. 14:10

A gyermek édeasanyja nem kapott lehetőséget arra, hogy másik intézménybe vigye a gyermeket.

2024. március 05. 14:10

Nyitókép: Getty Images/Tatiana Maksimova

***

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat ugyanazt az óvodát jelölte ki az ötéves, autizmussal élő kisgyermek számára, amelyben korábban kicsúfolták és kiabáltak vele az óvónők – írta meg az RTL kedden.

A gyermek anyja által készített, az RTL birtokába jutott hangfelvétel rögzítette, hogyan beszélnek az autista kisfiúval a III. kerületi óvodában.

Az anya a hangfelvétellel az Észak-Budapesti Tankerületi Központhoz fordult, akik vizsgálatot indítottak, melynek következtében a három érintett óvónőből kettő nem, egy viszont továbbra is maradhatott az óvodában. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat megvizsgálta a fiút, miután anyja szerette volna másik intézménybe helyezni, de mint kiderült, erre nem kapott engedélyt. 

Kértem, hogy jelöljenek ki neki új óvodát, és azt a választ kaptam, hogy továbbra is járassam” az intézménybe

– nyilatkozta az édesanya az RTL-nek. 

A csatorna a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét is felkereste az ügyben. „A Pedagógiai Szakszolgálatnak, ezen belül a szakértői bizottságnak nem az a feladata, hogy konkrét intézményt jelöljön meg, hanem azt kell kijelölnie, hogy a gyereknek milyen fejlesztésre van szüksége. Tehát mivel kell rendelkeznie az intézménynek, amit majd a tankerületi központ jelöl ki” – nyilatkozta az ügyben a szervezet képviselője. Nagy Erzsébet hozzátette, a legfontosabb az lenne, hogy a gyermek biztonságos környezetbe kerüljön. 

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. március 28. 06:59
Nahát, a lopott szivárványos PeDeSz nyilatkozott.... De érdekes...
bagoly-29
2024. március 06. 12:15
Elszabadult hisztis némberek, a klimax közelében, mikor felébrednek, hogy gyerek kellene, de ők már nem kellenek senkinek sem!
Daemon6666
2024. március 05. 18:57
Persze, állati szinten nyomorgó szerencsétlenekkel, mint amilyen te is vagy "bagoly-29" nem érdemes kommunikálni. További jó huhogást az erdőben!
bagoly-29
2024. március 05. 18:04
Démonka, a pokolban okoskodj! Gondolom te is e féle "zseninek" születhettél, vagy ilyeneket hoztál a világra! Na sipirc a francba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!