Amikor a pedofilozás visszaüt: rágalmazás miatt feljelentik Gy. Németh Erzsébetet

2024. március 18. 08:37

A DK országgyűlési képviselője ellen büntetőfeljelentést tesz Áder János testvére.

2024. március 18. 08:37

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz Pölöskei Gáborné Áder Annamária Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője ellen – tájékoztatta az MTI-t a feljelentő testvére, Áder János volt köztársasági elnök. A korábbi államfő közölte: magánindítványról van szó, amelyben 

kérik az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését is az Országgyűlés elnökétől.   

Áder János felidézte: Gy. Németh Erzsébet korábban azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor felvetődött a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként

 tudomást szerzett az ügyről, és nem tett semmit. Továbbá jutalomból a hallgatásáért előléptették, és államtitkár lett.   

A most benyújtott feljelentés szerint 2011. szeptember 16-án két bejelentő azzal kereste meg a Fővárosi Önkormányzatot, hogy tájékoztassák a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információkról, melyek alapján felvetődött, hogy az igazgató bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tesz a növendékek felé, velük szemben zaklató szexuális magatartást tanúsít.   

A főosztály vizsgálata után Pölöskei Gáborné 2011. szeptember 28-án írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint arról, hogy az általa vezetett főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg.  

Áder János hangsúlyozta, húga a feljelentés kidolgozására nemcsak utasítást adott, de abban részt is vett. 

Ezek után javaslatot tett arra, hogy „az önkormányzat a feljelentést ne a helyi, hanem a megyei rendőr-főkapitányság részére terjessze elő, így elkerülve, hogy az igazgató esetleges ismeretségi körébe tartozó helyi rendőrkapitányság végezze a nyomozást” – idézett a feljelentésből a volt államfő.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:21
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­­ ­­­v­­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
Syr Wullam
2024. március 18. 13:23
Remélem, Böbe nénit hónapokig tartó fogyásra ítélik. 😝
kissb56
2024. március 18. 13:00
Jól teszi, ha feljelenti. Talán abbahagyja a gyurcsány-szekta a folyamatos hazudozást.
kunfia1
2024. március 18. 10:57
"Box Hill 2024. március 18. 10:30 Na végre! Egy nőnek van bátorsága perelni a személyiségi jogáért. Sok balf.sz férfi csak lenyeli." K. Endrétek is perre akarta vinni a 6000ft-tal lefizetett drogos srác hamisított vallomását, és abban is lebuktatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!