Kivonul az OTP Romániából – mutatjuk, miért!

2024. február 09. 15:18

A magyar pénzintézet 20 év után hagyja ott Romániát.

2024. február 09. 15:18

Az OTP-csoport 347,5 millió euróért eladja román leányvállalatát, az OTP Bank Romániát a piacvezető Banca Transilvaniának (BT); a kötelező érvényű megállapodást pénteken írták alá a felek – tájékoztatta az MTI-t a pénzintézet pénteken. A megállapodás értelmében eladják az OTP Bank Románia leányvállalatait is, ezzel

20 év után a magyar pénzintézet teljesen kivonul a román piacról 

– közölték. A tranzakció zárása várhatóan a következő hónapokban lesz, az illetékes pénzügyi- és versenyhatóságok jóváhagyásainak függvényében. A szabályozói engedélyek megszerzése után OTP Bank Románia egyesül a BT-vel. Az OTP Bank márkanevet átmenetileg megtartják annak érdekében, hogy biztosítsák az egyesülés befejezéséig az ügyfelek és a munkatársak számára a zökkenőmentes átmenetet. 

Kiemelték: az OTP Bank Románia fenntartja a Bethlen Gábor Alapítvány felé a Szülőföldön magyarul programmal kapcsolatban fennálló kötelezettségvállalásait. „Jelentős organikus növekedést értünk el az elmúlt években, mindamellett világossá vált, hogy stratégiai növekedési céljainkat nem tudjuk elérni akvizíciók nélkül, márpedig a belátható jövőben kis esély mutatkozik egy lehetséges felvásárlásra” – idézte a közlemény Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját.   

Az OTP Bank Románia 2004-ben lépett a román piacra, részesedése eszközállomány alapján 2,64 százalék volt szeptember elején. Közel 420 ezer lakossági és több mint 22 ezer vállalati ügyféllel rendelkezik, és mintegy 100 fiókból álló hálózatában 1800 munkavállaló dolgozik.  

(MTI)

Nyitókép: NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 09. 21:27 Szerkesztve
Miért azt nem tudjuk meg, csak azt hogy mennyiért!
kunfia1
2024. február 09. 18:18
Nem bírta a versenyt. Itthon is a legdrágább bank, csak az ügyfelek lustaságából él, hogy nem mennek át más bankba.
konfucius
2024. február 09. 18:10
Nem Romániát hagyja ott, hanem a magyarokat. Gyimesközéplokon az út mellett a csángók földjén OTP automatából lehetett pénzt felvenni. Az OTP-nek kötelessége lenne ott maradni, ha racionalizált formában is. Elvágni a kapcsolatot, gyalázat.
Obsitos Technikus
2024. február 09. 16:35
Csányi tud valamit..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!