Tarlós István: Nem volt egyetlen önállóan indított nagy projektje sem a jelenlegi városvezetésnek

2024. január 26. 08:51

A volt polgármester a leendő jelöltekről is beszélt.

2024. január 26. 08:51

Tarlós István a hirado.hu-nak adott interjúban többek között kifejtette: általában érthetetlen késedelmek jellemzik a jelenlegi városvezetést. Máig nincs sem szakmai, sem pénzügyi indoka például annak, hogy a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújításával miért csúsztak az időben olyan sokat.

Vitézy Dávid főpolgármesteri jelölését az LMP dobta be a köztudatba, erről Tarlós így nyilatkozott: „Nem tudom helyes volt-e hirtelen kiadniuk azt a közleményt, mellyel ők maguk adták fel a leckét Vitézynek. Hiszen hogy támogathatná őt bármilyen –feltételezett – módon a kormánypárt, ha konkrétan olyan szervezet jelöltje, amely bejelenti, hogy nem tárgyal a Fidesszel.”

Elmondta: 

Vitézy „jól beszél angolul, perpetuum mobile szerűen működik, és kreatív ember, figyelemreméltó memóriával, fantáziával.

 Időnként ugyan olyan fővárosi kérdésekről is aktív résztvevőként nyilatkozik, amelyek megtörténtekor már évek óta nem dolgozott a fővárosban. Számtalan ötlete, javaslata van.”

Szerinte 

ha valaki ért a közlekedéshez, az szükséges, ám nem biztos, hogy elégséges feltétele annak, hogy képes legyen megfelelni a főpolgármesterrel szemben támasztott követelményeknek.

Tarlós kiemelte: lassan nyolcvan év óta én voltam az egyetlen keresztény-konzervatív vezetője a magyar fővárosnak. „Némelyik kebelbeli barátom szemében sem látom a feudális odaadás csillogását, ha szembe találják magukat ezzel a ténnyel.”

A modern liberálisok − én a DK-t is ide sorolja − pedig intenzív neheztelést táplálnak irántam, hiszen a nevemhez kötik, hogy egy évtizedre elvesztették koronaékszerüket, fő bázisukat, a fővárost. 

A volt főpolgármester szerint Budapesten 

„nem biztos, hogy az önkormányzati választás a teljesítményekről fog szólni.

A klasszikus értelemben vett nemzeti értékekben gondolkodók számára nagy szerencse, hogy a magyar ellenzék hiteltelennek, tehetségtelennek és ötletszegénynek tűnik. A történelmi hátterek, melyek a jelöltjeik mögött vannak nem bizalmat keltőek, vagy meggyőzőek. A vádaskodásokon, mószeroláson, obstrukciós kísérleteken és a saját hazájuk külföldön való sorozatos támadásán kívül nem nagyon van hihető mondanivalójuk a szavazók számára. Nincsenek megoldásaik. Ezért 

országosan, szerencsére a kormánypárt esélyei lényegesen jobbak, mint a politikai ellenfeleiké. Budapesten viszont sajnos nem ilyen egyértelmű a helyzet.”

Mint kiderült, Tarlós István 

Szentkirályi Alexandrát és Ferencz Osrsolyát is megfelelő jelöltnek tartaná

 a főpolgármesteri címre. Szerinte Karácsony Gergely amennyiben nem egyedüli ellenzéki jelölt lesz, akkor könnyen megszorulhat.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 26. 21:25
Pista bácsi,inkább onokázzon…😉
nemecsek-3
2024. január 26. 15:51 Szerkesztve
"Szentkirályi Alexandrát és Ferencz Osrsolyát is megfelelő jelöltnek tartaná...." Ha az elvárás, hogy alkalmasabb legyen mint Geri akkor elég kimenni a lépcsőházba és rámutatni az első emberre aki szembejön Szentkirályiról egyáltalán nem vagyok meggyőződve, hogy képes lenne ezzel a pozicióval megbirkózni, Ferencz talán perspektívikusabb bá szerinem számára is elég nagy falat lenne. Budapest 30 évvel a rendszerváltás után amelyből 8 év az értékelhető városirányítás, abból is 4 év romeltakarítás nem hiszem, hogy kibírja, hogy megint egy kezdőt kezdjen fölnevelni a feladathoz mégha a tehetség kétségbevonhatatlan is. Úgy pláne nem, hogy valaki azt képzeli, hogy az egyedüli értelmes mendenttudó opció (Vitézi) Én még válogatnék egy kicsit, lenne kínálat.
Perczel Éva
2024. január 26. 13:54
"Nem volt egyetlen önállóan indított nagy projektje sem a jelenlegi városvezetésnek" ...és ezért Istennek legyen hála! Azok nélkül is is szét tudta verni a fővárost ez a Lánchíd gyilkos, Pesti úti halálosztó, ukrán gabona hasonmás, csepeli ágyi poloska díler, járatcsökkentő, nyilvános wc.mágus, látványterv hamisító fővárosi fődiktátor!
bunko-jobbos
2024. január 26. 10:12
Így jár az, aki lecserél egy mérnököt egy szociológusra. :-))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!