Több járat nem közlekedik a havazás miatt – Budapest ismét elesett

2023. december 07. 08:32

A mostani csütörtök is nehezen indul, hiszen a havazás miatt már az éjszaka folyamán is változtatni kellett néhány buszjárat útvonalán.

2023. december 07. 08:32
null

Emlékezetes volt az egy héttel ezelőtti havazás, ugyanis Budapestet felkészületlenül érte a csapadék, rendre akadályokba ütközött a közlekedés. A szerkesztőségünknek küldött felvétel is megörökítette, ahogy elesett a BAH-csomópont, ahol az éppen az arra közlekedő 8-as busz állt keresztbe. A mostani csütörtök is nehezen indul, hiszen a havazás miatt már az éjszaka folyamán is változtatni kellett néhány buszjárat útvonalán, a BKK tájékoztatása szerint. 

Mire számíthatunk csütörtökön?

Éjszaka a 922-es éjszakai járat az Országos Korányi Intézet és Budakeszi, Dózsa György tér között nem közlekedett, a 972-es és a 972B jelzésű éjszakai járatok útvonalát pedig módosítani kellett az időjárás miatt. Csütörtök reggel a H6-os HÉV Tököl és Ráckeve között nem közlekedett áramellátási hiba miatt 05:34-ig, a kimaradt szakaszon pótlóbusz szállították az utasokat. A hibát azóta már elhárították, ismét teljes vonalán jár a HÉV.

A 157A autóbusz rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Budaliget, Géza fejedelem útja megállót, ahogyan a 157-es autóbusz szintén rövidített útvonalon közlekedik, nem érinti a Budaliget, Géza fejedelem útja, a Muflon utca, valamint a Solymár, Kerehegy megállót.

A hóesés a 3-as villamost is érinti, az Ecseri út metróállomás és a Nagykőrösi út / Határ út között nem közlekedik járműhiba miatt, pótlóbuszra kell átszállniuk az utasoknak. A 65-ös és a 165-ös autóbusz és a 219-es autóbusz sem közlekedik az intenzív havazás miatt.

Kőrösi Koppány, fejlesztéspolitikai szakértő megosztott egy felvételt közösségi oldalán, amelyen jól látszik, hogy szinte lehetetlen két keréken nekivágni az utazásnak. 

Ennek feltehetőleg az az oka, hogy a karókkal leválasztott biciklisávot a hókotrók nem tudják letakarítani, sőt, egyenesen ide tolják a havat.  

A videót itt tekinthetik meg:

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2023. december 07. 13:02
Örülni kell a hónak, nem kell mindig siránkozni. Szép, és Mikulás rénszarvasai vígan húzzák a szánkót! Minden jó gyerekhez eljutott. https://csillagforras.hu/wp-content/uploads/2018/03/MIKUL%C3%81S-400x290.gif
Gullwing
2023. december 07. 12:56
Ennyi hülyét mint amennyit a balliberálnácikból idefúj a szél, még egy bukott választáson sem látni....🤣🤣🤣🤣
palicsi-2
2023. december 07. 12:29
Te Imre mit csináljunk, mindenütt hó van? Imre kinéz a floridai ablakán és kérdi: Hó? Milyen hó?
nempolitizalok-0
2023. december 07. 12:21
Hóban bringával. Az ilyennek totál mindegy vannak e karók, vagy van e egyáltalán bringaút., mert eleve bringa nem való alá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!