Szomorú ám, amikor egy sokadik generációs értelmiségi a Nyugati Fény szintjén értelmezi a világot

2023. december 20. 22:44

Ha valaki ennek fényében totális csődnek minősíti a születésszámot, az egy tízes skálán mennyire veri át a nála kevésbé intelligens olvasóit?

2023. december 20. 22:44
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Facebook

„Szomorú ám, amikor egy sokadik generációs értelmiségi a Nyugati Fény szintjén értelmezi a világot. 2023-ban a 45 éves nők száma 82589, a 25 éves (azaz 1997-ben született) nőké 50825. Az mínusz 38,5%. Mondhatni soha ilyen kevés szülőképes nő nem volt a modern Magyarországon. Ha valaki ennek fényében totális csődnek minősíti a tavalyihoz képest 2,7%-kal alacsonyabb születésszámot, az egy tízes skálán mennyire veri át a nála kevésbé intelligens olvasóit?

(A teljes termékenységi arányszám jelenleg 1,51. Házi feladat: a) Mennyi volt ez az érték 2010-ben? b) Mennyi ez az érték a családcentrikus Olaszországban?)”

Nyitókép: MTI Fotó: Balázs Attila

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. december 21. 15:50
Tommaso csont nélkül átvette és rendületlenül fújja is a baromságot.
Karvaly
2023. december 21. 11:31
Azt írja Péterfy, hogy "nem lehet pénzzel rávenni a nőket szülésre és kész, mert a szabadság nem eladó" Akkor miért van az, hogy a nők jellemzően egy gyerekkel többet szeretnének, mint amennyi végül megszületik, és ennek általában az az oka, hogy kifutnak az időből? A nagy balos magyarázat, hogy "Orbán akaratuk ellenére szüleszteni akarja a nőket" egy nagy kamu, a szokásos jól hangzó, rövid és könnyen megjegyezhető ám hazug szlogen - a lakáshelyzet javítása, három év gyes-gyed, ingyenes oktatás, tankönyvek, ebéd-tízórai mind-mind azért van, hogy ne legyen anyagi kérdés a gyerekvállalás.
chief Bromden
2023. december 21. 09:41
" sokadik generációs értelmiségi " Sajnos jó részük sokadik generációs élősködő. Dolgozni nem akaró, semmihez sem értő büfészakos akik ragaszkodnának kiváltságaikhoz. Tisztelet a kivételeknek.
alexandrosz-2
2023. december 21. 09:19 Szerkesztve
A demográfiai helyzetünk tragikus. Az okai évtizedekkel korábbiakban gyökereznek. Eĺlenben jól emlékszek arra, amikor a fideszesek Fekete Gyulát gúnyolták, aki már a nyolcvanas évek elején figyelmeztetett erre. Orbánék azt gajdolták soros pénzén a parlamentben: Fekete Gyula, agya meglágyula... Nos arról te se mertél írni egy szót se franciska, hogy ennek a szaporuatnak a harmada potenciálisan magyarpusztító cigány. Ez még ma sem nerkompatibilis és a bajszos kommunista kövér letiltatna örökre a médiában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!