Rájár a rúd a magyar pékekre – ötször annyi ellenőrzést kapnak, mint az albánok (VIDEÓ)

2023. december 04. 17:18

A Pékszövetség elnöke leszögezte: azt szeretnék, hogy ugyanazokkal a feltételekkel működhessen a Magyarországon lévő összes pékség.

2023. december 04. 17:18

Septe József, a Pékszövetség elnöke az ATV Start című műsorának vendége volt. A műsorban többek között megjegyezte, hogy a hazánkban forgalmazott albán pékáru azért népszerű, mert melegen árusítják. Viszont

ha a vásárlók egyszer átmennének az albán kenyérbolt és az üzem közötti ajtón, biztosan másképp viszonyulnának ezekhez a termékekhez 

– hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke.

Septe szerint a magyar pékségeket sokkal többször ellenőrzik, mint az albánokat, pedig utóbbiaknál is lenne mit feltárni.

Beigazolódtak a magyar pékek panaszai

A szövetség elnöke ugyanakkor ismertette, hogy volt hatása a Pékszövetség panaszának a Magyarországon működő albán pékségek ellen. Mint kiderült, közgazdászok segítségével részletes elemzést készítettek 43 albán pékséget üzemeltető cég tevékenységéről, és sok esetben beigazolódtak a magyar pékek panaszai. 

Nagyon sok érintett cég ellen van felszámolási eljárás,

 és arra is van példa, hogy a tulajdonosok hátrahagyják a céget adósságaival együtt, és 2-3 nap múlva új céggel folytatják a működésüket.

A beszélgetés során Septe felidézte, hogy a múlt héten Pest vármegyében egy szintén albán érdekeltségű pékségben talált a Nébih komoly hiányosságokat

Ilyen üzemekben élelmiszert előállítani nem szabad” 

– hívta fel a figyelmet a Pékszövetség elnöke.

Azonos feltételekre vágynak

„A magyar pékeknek természetesen nem azzal van bajuk, hogy ha valaki albán. (...) Itt nem különálló cégekről, hanem egy, mindössze néhány személyhez kötődő céghálózatról van szó” – mutatott rá Septe József.

Majd leszögezte, hogy azt szeretnék, hogy ugyanazokkal a feltételekkel működhessen minden, Magyarországon meglévő pékség.

A teljes beszélgetést alább tekinthetik meg:

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandala-3
2023. december 04. 18:13
Az albán pékségek fedőcégek. Itt (is)mossák tisztára az európai és magyar drogértékesítés pénzeit. Szerintem.
Burg_kastL71-C
2023. december 04. 18:09
Azért az egy viccnél több, hogy eltűnt a pékségekből 30 éve a friss kenyér vonzó illata, amikor még az albánok sehol nem voltak. Különböző búgatóporok vannak, térfogatnövelők, ahogy Laár András is olyan jól megénekelte és akkor úgy növelik az ellenőrzést, hogy erről szó sem esik. Kiváló búzát termesztünk itthon és a Lajtától nyugatra van a kiváló pékárú a mai napig, itthon meg majd általános a mind kisebb méretű császár - LIDL például - vagy általános szivacsos zsemlye.
MyOp
2023. december 04. 18:03
Szóval az albán pékek elvették a magyar pékek kenyerét.
BBrutus
2023. december 04. 18:01
Helyes, üssük ki Őket. A magyar egyen szar magyar pékárut. Szokjon hozzá a jó magyar kiflihez, amibe olyan harapni, mint a hungarocellbe. Mit finnyáskodik, legyen patrióta! Kicsi, száraz, rágós, fos, de a miénk! Jó étvágyat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!