Francia lap: A migrációs paktum valójában Orbán ideológiai győzelme

2023. december 21. 14:53

A Libération cikke szerint a magyar kormányfő módszere 2015-ben még megdöbbentő volt, de ma már minden európai állam, köztük Németország is el akarja tántorítani a migránsokat és menekülteket attól, hogy Európába jöjjenek.

2023. december 21. 14:53

A Libération nevű francia lap csütörtöki print kiadása a szerdán elfogadott uniós migrációs reformról értkezett. A lap brüsszeli tudósítója szerint

a paktum valójában Orbán Viktor ideológiai győzelme, de a közép-európai országoké is, amelyek többsége elutasítja a nem európai migránsok és menekültek befogadását.

Mint a cikk felidézte: a 2015-ös migrációs válság idején (amikor Törökország több mint 1 millió külföldit engedett át Európa felé), Budapest „manu militari” ellenezte az áthaladásukat, és nem habozott kerítést kiépíteni a határra.

A újság cikke rámutat: akkoriban a módszer megdöbbentő volt, de ma már minden európai állam, köztük Németország is, amely korábban csaknem 1 millió menekült előtt nyitotta meg határait, el akarja tántorítani a migránsokat és menekülteket attól, hogy Európába jöjjenek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitóképünk csupán illusztráció! Fotó: MTI/Rosta Tibor

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. december 23. 10:23
Csak a suttyó kolonializáló országok lakosságának (egy részüknek), vezetőinek volt megdöbbentő. A normális embereknek sehol, ott sem.
Akitlosz
2023. december 22. 05:00
"ma már minden európai állam, köztük Németország is el akarja tántorítani a migránsokat és menekülteket attól, hogy Európába jöjjenek." Dehogy akarja! Eddig kb. semmit sem tett ezért. Nincsen se határvédelem, se deportálás.
BoRob1
2023. december 21. 17:56
Nyugaton is hozhattak volna hasonló intézkedéseket, ha lenne olyan politikus amelyik ismerné a sakk nevű játékot-sportot, ez a játék arról híres hogy használni kell az agyad és megpróbálni kitalálni hogy akar legyőzni az ellenfeled. Az elmúlt hónapok bizonyították, hogy ennél még százszor egyszerűbb feladatok/gondolatok sem mennek lsd.: ideje Putyinnak 360 fokos fordulatot tennie stb. Ezeket a 'politikusokat' látva már semmin sem csodálkozok, sajnos az is látszik, hogy a nagy -testvér utasítására világháborút kell csinálni.
excan1
2023. december 21. 16:28
Lesz ezzel kapcsolatban bocsánatkérés, megkövetés, kártérítés, egyéb? Persze ez csak költői volt. Majd az lesz, hogy a kerítést nem is mi találtuk ki, hanem a lengyelek. És mindenki majd őket ünnepli... Legalábbis ezzel találkozok mindenhol. Lengyelek pár éve elkezdtek a migránsok ellen bevezetni intézkedéseket, hangot adtak a nemtetszésüknek és azóta a lenygeleket tekintik a migránsok elleni úttöröknek. Én meg csak nézek, hogy "Hé emberek! Mi, magyarok kezdtük az egész folyamatot a szavainkkal, tetteinkkel, kerítéssel amiért mindenki minket ütött-vágott!" Most meg nem kapuk meg érte az utólagos elismerést sem. Na ez dühítő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!