Karsai dönthessen szabadon arról, mikor és hogyan szeretné befejezni az életét!

2023. november 27. 17:35

Szomorú, hogy egy honfitársunknak nemzetközi bíróságon kell a magyar kormánnyal harcolnia ezért a jogáért.

2023. november 27. 17:35
Donáth Anna
Donáth Anna
Facebook

Ma kezdődött Karsai Dániel pere a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán. A tét: a választás szabadsága. Hogy van-e joga Karsai Dánielnek dönteni a saját életéről, rendelkezni a saját emberi méltósága felett. 

A szembenálló fél pedig maga a magyar állam, és az azt képviselő kormány. 

Aki szerint Karsainak nincs joga dönteni a saját életéről. Karsai Dániel gyógyíthatatlan betegségben szenved, mely idővel teljes bénuláshoz fog vezetni. Ő pedig csak annyit akar, hogy amikor oda kerül a sor, akkor saját szabad döntése nyomán, méltósággal fejezhesse be az életét.

Nem tudom, hogyan fog végül dönteni a strasbourgi bíróság. De az én véleményem világos: Karsai Dánielnek igenis jár a választás szabadsága. Hogy szabadon dönthessen arról, mikor és hogyan szeretné befejezni az életét. 

Mert az életéről és az emberi méltóságáról nem dönthet senki más.

Nemcsak én gondolom így. Az IDEA Intézet legutóbbi kutatásából is kiderül: a magyarok többsége az aktív eutanázia pártján áll. Mert a választás szabadsága mindenkit megillet, különösen, ha a saját életéről van szó. Szomorú, hogy egy honfitársunknak mégis nemzetközi bíróságon kell a magyar kormánnyal harcolnia ezért a jogáért.
Szorítok Karsai Dánielnek, és kívánom, hogy a strasbourgi bíróságon neki kedvező ítélet szülessen.”

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila


 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. december 07. 13:25
Hát öld meg te, te féreg, ha ennyire tetszik az ötlet. Vagy Che az ő botmixerével.
anonymtalan2
2023. november 28. 21:12
Bárki bármikor öngyilkos lehet és olyan módot választ akkor, amilyet csak akar, illetve majdnem. Pl. atombombával csak igen kevesen robbanthatják fel magukat, illetve feketelyukba sem mindenki eshet be.
Korrupt Kornél
2023. november 28. 21:00
panni, dönthet szabadon. Senki nem akadályozza meg ebben. Van alkohol, gyógyszer, kötél, vonat, autó, emelet, erkély, kilátó, stb. stb. Mi a kérdés?
alphaville
2023. november 28. 20:36
hp.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!