A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés, mint a dohányzás és a bokatörés között

2023. november 01. 14:14

Terroristák eddig kizárólag hófehér bőrű, szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget hirdető magyarokból lettek.

2023. november 01. 14:14
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

„A migráció és terrorizmus között annyi az összefüggés mint mondjuk a dohányzás és a bokatörés között: aki cigizve sétál néha elbotlik. Vagy nem. Magyarországon például 80-as évek óta több tízezer muszlim, arab származású él – még a fidesznek is van ilyen képviselője – az utóbbi évtizedben pedig sok százezer menekült kelt át az országon. Azonban terroristák kizárólag hófehér bőrű, többségében szélsőjobboldali, fehér felsőbbrendűséget hirdető magyarokból lettek. Az eddig egyetlen dzsihádistánk is a kecskeméti piaristáknál érettségizett magyar fiú volt. A terror nem származás, nem bőrszín, nem nemzetiség kérdése. 

Élő bombává alakítható személyiségzavaros alak akad minden társadalomban, csőstül.

Terrorhoz elsősorban finanszírozó kell. Például az olyan közel-keleti pénzeszsákok, akik hála orbánéknak százasával kaptak letelepedési kötvényt érdemi nemzetbiztonsági ellenőrzés nélkül. Hasonlóan mint Nyugaton, ahol rövidlátó politikai megfontolásokból hagyták évtizedekig, hogy a szövetséges Szaúdból finanszírozott, európai értékekkel szögesen ellentétes fundamentalista ideológiát hirdető mecsetek legyenek a kinti muszlim kisebbség közösségi központjai, amelyek közül később nem egy terrorista keltetőként is funkcionált.

Mivel Magyarországon 2010 előtt az Arab-Félszigetről nemzetbiztonsági okok miatt még turistavízumot is nagyon nehezen lehetett kapni, így nálunk nem tudott kialakulni iszlamista network. Azonban a terrorkérdés nálunk is ketyeg: Európa-szerte az iszlamizmusnál súlyosabb veszélyt jelent a „bennszülött” fehér, szélsőjobboldali terrorizmus.”

Nyitókép a szerzőről: Facebook-videó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. november 09. 13:26
Mondtam már hogy a kurva anyádat Fabatka?
Krupp Skya
2023. november 03. 20:57
ESZ HÜLYE!
MaBaker
2023. november 03. 11:42
Ez kihagyta az elmúlt 8 évet. Így maradhatott le pl Szalah Abdeslamról, aki konkrétan Magyarországra autózott, hogy nálunk vegye fel a csapatához az Iszlám Állam terrorcsoport embereit, hogy aztán Párizsban megöljön 130 embert és megsebesítsen 490-et. https://en.wikipedia.org/wiki/Salah_Abdeslam Tehát nemcsak a 2015 utáni bevándorlásnak van teljesen egyértelmű köze a terrorizmushoz, de még a 2. generációs bevándorlók is kockázatot jelentenek.
MaBaker
2023. november 03. 11:37
Te jó ég! Ez a fazon most úgy kiírta magát a közéletből mint a Bedemarci amikor megírta az "Az a baj, hogy továbbmennek" című cikkét. Örök bélyeg lesz az innentől nemlétező karrierjére. "Részvétem"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!