Gázolajjal mérgezett japán cseresznyefákat egy férfi a zamárdi strandon

2023. október 02. 08:59

A férfi nyaralója előtti jobb kilátás miatt kezdte el mérgezni a fákat.

2023. október 02. 08:59

Jelentős környezetszennyezést követett el egy ismeretlen férfi Zamárdiban, pusztán azért, mert a fák ne zavarták őt a kilátását a nyaralójából – számolt be az ATV híradója. Tizennyolc japán cserasznyefát tettek tönkre a zamárdi strandon, amely közel egymillió forintos kárt okozott a településnek. 

Az elpusztult fák kárértékén túl az egész sétányon ki kell majd cserélni az olajjal szennyezett talajt 

– tette hozzá a teleülés polgármestere.

Nem ez volt az első ilyen eset. A polgármester szerint beazonosítható az a kör akinek érdeke, hogy ne nőjenek nagyra a fák, mert azok rontják a kilátást a nyaralóból. Már három ilyen támadás történt a közelmúltban. A mostani esetben

az ismeretlen férfi összesen 18 fát mérgezett meg.

A helyiek nem örülnek a pusztításnak, a polgármester ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Nyitókép: MTI/Varga György

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti2
2023. október 02. 21:43
" mert a fák ne zavarták őt a kilátását a nyaralójából" Úgy látom hogy itt a szerkesztők írek. Csak ír-nak, nem olvasnak. Nem beszélni jól madzsar?
Bell & Sebastian
2023. október 02. 14:10
Obsitos Technikus Rögtön gondoltam, hogy nem főznek belőle pálinkát. Ha invazív, akkor tájidegen és betolakodó, de ez legalább nem nyomja ki az őshonos fajtákat. Szilvából annyiféle van, hogy meg sem lehet számolni. De bizonyára nem elég attraktív a kényes pösti úrinépeknek..
patópál
2023. október 02. 14:04
Miért nem lehet letöldendőt adni az ilyen büdös tahónak? Bónusz kérdés: a sok harcos környezetvédő (Levegő Munkacsoport és társai) hol a kurva anyjában van ilyenkor? Vagy ebből nem lehet politikai tőkét kovácsolni?
nempolitizalok-0
2023. október 02. 13:47
Akkor az nem egymillió lesz, hanem több, plusz a büntetés. Annyira kellene megbüntetni, amennyit a nyaralója ér, kilátással.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!