Lángol az északi fény a Balaton fölött (FOTÓK)

2024. május 10. 23:01

Látványos felvételek.

2024. május 10. 23:01
null

Fotó: RG

Mint arról beszámoltunk, a szerda óta tartó napkitörések sorozatát péntek este 6 óra körül egy rendkívül erős mágneses napvihar követi. A napvihar befolyásolhatja a Föld elektromos és kommunikációs rendszereit, valamint a bolygó körül keringő műholdakat.

Ennek következményeként Balatonboglárnál a fent látható fényjelenség jelent meg az égbolton, Kelet-Magyarországról pedig az alábbi képet kaptuk.

Fotó: KM

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. május 17. 08:54
Ez egyre gyanúsabb.
antal-2
2024. május 11. 07:48
Tavaly született a valaha mért legkevesebb magyar: 85.200. Több terméketlen korú nő van mint termékeny. Idén 11 százalékkal csökkent a rekord alacsony születések száma. Nem születik egy évben 40.000 magyar kislány sem akiknek fenn kellett volna tartani a magyar államot magyar gyerekekkel. 2080-ban a megmaradt magyar kisebbség beolvad a bevándorolt többségbe. Még 56 év.
I feel the earth move under my feet
2024. május 11. 07:13
"békalepcse2.0 2024. május 11. 00:33 A részecskeáram ami napból jön az különböző anyagokból áll. Nem tudom pontosan milyen anyag ami veresen világít de utálom mert az internacik színe.Nem tudom pontosan milyen anyag ami veresen világít de utálom mert az internacik színe." Jajistenem... a napszél jellemzően proton és elektron.. a Napból, annak felszínéről nem is igazán tudna más leszakadni. A fényjelenség színét a Föld atmoszféráját alkotó gázok, azok gerjesztésével összefüggésben különböző hullámhossz tartományban kisugárzott fotonok határozzák meg...illetve az, hogy a beérkező és fékeződő protonok elektront fognak maguknak.. hidrogénné alakulnak és a maradék energiát kisugározzák a fény különböző hullámhosszain..a hidrogént jellemző spektrumban. .. szóval az
békalepcse2.0
2024. május 11. 00:33
A részecskeáram ami napból jön az különböző anyagokból áll. Nem tudom pontosan milyen anyag ami veresen világít de utálom mert az internacik színe. Jobban szeretem a zöldet, bár manapság az internácik azt is lenyulták tőlünk valódi zöldektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!