Sok magyar szállásadónak nem fizet a Booking.com

2023. augusztus 06. 08:12

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a szerződés szerint a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell.

2023. augusztus 06. 08:12
null

Bár megígérte a Booking. com a hazai szállásadóknak, hogy péntekre rendezi a június vége óta fennálló tartozásait, a legtöbb esetben továbbra sem utalták át a pénzt – számol be a 24.hu. A fizetések elmaradását a cég korábban tervezett karbantartással és technikai nehézségekkel indokolta.

A lapnak több szállásadó jelezte, hogy megkapták a kifizetési bizonylatot, eszerint a szállásközvetítő elkezdte az elszámolásokat, 

így abban reménykednek, egy-két banki munkanapon belül hozzájuthatnak a pénzükhöz. 

A szállásadói extranet rendszerben a kifizetés ígért dátuma gyakran napról napra változik. A Booking.com többfajta fizetési megoldást kínál, ezek közül azokat érinti a késlekedés, akik azzal bízzák meg a szolgáltatót, hogy a foglalások teljes összegét előre szedje be a vendégektől. A probléma más fizetési módokat nem érint.

A Booking közel másfél hónapos késlekedése azért okoz jelentős nehézséget sokaknak, mert a szerződés szerint a már lefoglalt szálláskapacitásokat nem mondhatják vissza, azaz a vendégeket mindenképpen fogadniuk kell, a bevételek kiesésétől függetlenül fizetniük a saját költségeiket. A cégholding második negyedéves bevételei felülmúlták az elemzők becsléseit eszerint az óriáscégnek nincsenek pénzügyi gondjai és technikai nehézségek állnak amögött, hogy egyre nagyobb késéssel utalja át tartozását a szállásadók számára.

Nyitókép: A Booking.com internetes szállodafoglalási szolgáltató új amszterdami székháza a megnyitásának napján, 2023. június 26-án.
MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kotucso
2024. május 02. 20:28
Engem felszólított a Booking, hogy cseréljek jelszót, mert a Google szerint adatvédelmi incidens érte a jelszavamat. Mire cseréltem volna zárolták a fiókomat. Az utasításokat követve kértem a feloldó linket, ami 3 hónapja nem jön meg. Számtalanszor telefonon egyeztettünk, képtelenek megoldani. Egy interneten működő cégnek nincs egy közepes értelmű majom szintjén lévő informatikusa, aki ezt az egyszerű problémát megoldja. Hétfőig adtam nekik határidőt, akkor a fogyasztóvédelemhez, és valamennyi médiához fordulok, hátha sikerül kibasznom velük. Mindenesetre innentől fogva csak keresésre fogom használni, a többit megoldom a szállás tulajdonosával.
cirmacs
2023. augusztus 06. 16:09
a foglalási ár negyedét lenyúlják és akkor van pofájuk nem fizetni a szállásadónak?
Akitlosz
2023. augusztus 06. 10:38
Aztán ugyan milyen technikai nehézség az olyan, ami hónapokig megakadályozza az utalást? Csak fedősztorinak, magyarázkodásnak tűnik, főleg, hogy azóta sem rendezték a tartozásokat és nem is részletezték a "technikai problémákat". Ha lenne pénzük, akkor már megoldották volna.
Sany Xepi
2023. augusztus 06. 08:25
🔷Ki lehet őket kerülni, minden szállodának van saját honlapja és foglalási rendszere. Én már évek óta így foglalok. Ami jó a Bookingon, hogy össze vannak ezek gyűjtve. Én már csak megnézésre használom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!