Ruszkik vagy Haza

2023. augusztus 30. 07:49

Orbánékkal ellentétben az oroszok nem a levegőbe beszélnek, az ilyen ordas hazudozás náluk nem végpont, hanem a kezdet.

2023. augusztus 30. 07:49
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

„Most kellene Szijjártó Péternek behívatnia magához orosz nagykövetet, mélyen szemébe nézve, tagoltan elmondani: kedves továris Jevgenyij Arnoldovics: konyec. Az ugyanis egy dolog, hogy ősztől a 11. osztályos kis orosz nebulók azt biflázzák, hogy a mi ötvenhatos forradalmunk CIA és a fasiszták műve volt, mi pedig az orosz élettér része vagyunk. A nagyobb baj, hogy orbánékkal ellentétben az oroszok nem a levegőbe beszélnek, az ilyen ordas hazudozás náluk nem végpont hanem a kezdet.

A probléma csak az, hogy Szijjártó Péter és főnöke eddig az önkéntes behódolást választotta. Sőt. Tulajdonképpen az a feltételezés, hogy Orbán vagy Szijjártó beütött orosz ügynök lenne az ma már csak azért hangzik vadul, mert az ügynökök sokkal diszkrétebbek dolgoznak, még azok sem pitiznek és sunyítanak olyan látványosan Moszkvának.

Orbánék egy szó nélkül lenyelték, hogy az orosz titkosszolgálat 2016-ban felgyújtatta a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Egyesületét, 2017-től meghekkelték a magyar külügy teljes informatikai rendszerét, hogy 2021-ben az orosz külügy nyíltan követelte, hogy a NATO vonuljon innen ki, majd Putyin Kárpátalját ősi orosz földnek nyilvánította. Ezenközben a »magyar« kormánymédiát gyakorlatilag Moszkvából szerkesztik, orbánék orosz bűnözőket mentegetnek, az orosz titkosszolgálat hálózata nálunk továbbra is él és virágzik. Nem egy közülük alighanem a magyar kormány körül is serény.

De még ha nem is így lenne, valamit nem árt megjegyezni azoknak, akik a »pragmatikus külpolitika« jegyében pucsítnak a macinak: az oroszok náluk sokkal-sokkal gyakorlatiasabbak. A kollaboránsokat például felhasználják, majd elsőként őket dobják a szemétre.”

Nyitókép: KREMLIN PRESS OFFICE / HANDOUT / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 04. 12:24
Valaki magyarázza meg , hogy a SZU az pusztán Oroszország Nem Észtország, Lettország, Litvánia, Belarusz, UKRAJNA, a kaukázusiak, a közép-ázsiaiak... Rajta libsik ! Valaki magyarázza meg , hogy Brezsnyev(Hruscsov) milyen nemzetiségű ?)
survivor
2023. szeptember 04. 12:21
Bizonyíték ?
Zolotarjov
2023. szeptember 01. 20:25
A nemzetközi szélsőbal központja ma nem Moszkva, hanem Brüsszel. Ma a wokeista, sötétzöld, etnomazochista nyugat jelenti az igazi veszélyt, nem az oroszok..
balbako_
2023. szeptember 01. 18:40
Ezt egy Soros hecclap koholta az orosz kormány meg cáfolta azaz ilyen tankönyv nem létezik. Akkor hol kéne tiltakozni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!