Lehet választani!

2023. augusztus 15. 09:16

A demokratikus ellenzéki pártok döntésén múlik, hogyan alakul Magyarország közeljövője.

2023. augusztus 15. 09:16
Szekeres  Imre
Szekeres Imre
Népszava

„A demokratikus ellenzéki pártok döntésén múlik, hogyan alakul Magyarország közeljövője, és ezt a felelősségüket nem háríthatják át senki másra. Helyes, hogy a Magyar Szocialista Párt vállalja ezt a felelősséget, és nem fogadja el, hogy csak tétlenül tűrjük az önkényuralmi rendszert, és azt sem, hogy az ellenzéken belüli harc a hegemóniáért ellehetetlenítse a Fidesz önkényuralma elleni küzdelmet. Helyes, hogy a demokratikus ellenzéki pártok feladatának azt tartja: a rendszer elfogadhatatlan valóságával szemben alternatívát mutassanak fel, olyat, amely világos megoldást kínál a társadalom többsége számára.

Az alternatíva azonban akkor lehet hiteles, ha kellő politikai erővel társul, amit jövőre az önkormányzati és az európai parlamenti választásokon lehet demonstrálni. Erre a mai választási rendszerben akkor van esély, ha a demokratikus ellenzéki pártok és politikai mozgalmak – Kossuth Körök és mások, mint Jászberényben – helyben együttműködnek, annak érdekében, hogy megszűnjön a Fidesz hegemón helyzete és később a hatalma.

Együttműködni persze csak azok tudnak, akik képesek a kompromisszumra, akik képesek saját identitásuk feladása nélkül elfogadni a mások számára fontos megközelítéseket. Lehet, hogy nem mindenki fogja ezt felvállalni, lehet, hogy helyben sem mindenki akar vagy tud együttműködni a többiekkel. De azoknak, akik képesek rá, itt az ideje, hogy átlépjék a saját árnyékukat – már csak azért is, mert az ellenzéki szavazók döntő többsége is együttműködést akar.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. augusztus 29. 13:02
.. nyihahahehihuhhahihi..
EX_Terminator
2023. augusztus 16. 04:24
TI FÉRGEK VAGY ELTAKARODTOK VAGY EGYSZERŰEN AGYON OLESZTEK LŐVE MINT EGY VESZETT KUTYA!!!
falcatus-2
2023. augusztus 15. 23:07
"demokratikus ellenzéki pártok.." Mitől demokratikusok?
blondiner
2023. augusztus 15. 21:09
Iminek inkább Grippeneket kellene átadni - az legalább vidám jelenet volt :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!