Indul a NAV razziája – kiderült, kiket vizsgálnának

2023. augusztus 05. 19:58

Azt is közölték, mikor és hol lehet találkozni a Nemzeti Adó - és Vámhivatal munkatársaival.

2023. augusztus 05. 19:58

Nyáron elsősorban a a hivatal adatai szerint kockázatos vállalkozásokat vizsgálja a NAV – derül ki az Adótraffipax  közléséből. Ezek közé tartoznak a különböző vendéglátóegységek, ajándékboltok, piacok, strandok. A NAV munkatársai azt fogják főleg figyelni, adnak-e az adott helyen számlát, rendben van-e a dolgozók bejelentése, illetve szabályosan működnek-e az online pénztárgépek. 

Ebben az évben különös hangsúlyt fektetnek emellett a jövedéki szabályok betartására, az automata berendezések működtetésére, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás megfelelő megállapítására, megfizetésére is.

Az Adótraffipax oldaláról az is kiderül, hol és mikor lehet számítani ellenőrzésre. Budapesten például július 12. és augusztus 31. között a fürdőket, strandokat, valamint a szezonális termékek értékesítőit ellenőrzik, augusztus 31. és december 31. között pedig a használtautó kereskedőket.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. augusztus 11. 18:54
Somogyban remélem hogy beköszönnek egypár helyre! Ahol a száz forintos boltban már mindent árulnak, pl húst, fagyasztott húst, szalámit, bort, sört, és még minden mást, persze semmire nincs müködési engedély! Persze nincs itt semmi látni való, mert a tulaj, egy fideszes kutya! Ja, meg jó cimbora, a fideszes képviselő úr, aki a megye legkorruptabb embere!
miserablo
2023. augusztus 06. 07:49
Hollandiában éltem 13 évet ,2007-n mentem oda dolgozni. Rögtön feltűnt az építkezés melletti büfében hogy harmadszor mentem valami szendvicset enni 3 euroba került és a nő beütötte a gépbe .Fél év után is beütötte ,számlát adott .Nyugdíjba mentem, hazaköltöztem és csak lestem itthon minden változatlan maradt .Autó javítás és 90 000 ft fizettem készpénzzel persze ,számla lemaradt. Gumikat rendeltem a másik szervizben számla sehol. Macskám vittem állatorvos kasztrálás 34 000 Ft számla helyett kézfogás és vigyor .Az utcában van két pálinkafőző egy nyugdíjas heti 5-6 litert ad el. A másik nagy pályás heti 200 liter csak kocsma vagy presszónak ad el. Aztán lesek minimálbéren él és a második házát építi bankkölcsön nélkül !Tűzifa kereskedő saját kocsival ,most egy kocsi fát 120 000 Ft persze számla az valami misztikus dolog .Nem beszélve a " lányok " Miskolcon napi 200 000 Ft ,igaz kiadásaik is vannak lakásbérlős ott sincs számla .Van egy mindenes jó kézű szaki az napi 25 000 Ft keres.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 06. 00:38
Kaszinókat, focistákat esetleg? Ja, aki nem adózik, azt nem kell vizsgálni. De jó nekik!
mrmunder
2023. augusztus 05. 23:03
gondolom nem focistákat, zenészeket és politikusokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!