Így fog véget érni a kánikula

2023. augusztus 26. 19:37

Még az is kiderült, hogy melyik országrészben fognak kialakulni először záporok és zivatarok.

2023. augusztus 26. 19:37
Zápor Budapesten. MTI/Máthé Zoltán

Vasárnap még 32-39 Celsius-fokos maximumhőmérsékletre van kilátás, de a jövő hét első felében változás várható az időjárásban: hétfőn eléri az északnyugati országrészt egy hullámzó frontrendszer, de a hűvösebb, frissebb levegő az Alföldre valószínűleg csak szerdán érkezik meg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint a Kárpát-medencét továbbra is forró, szubtrópusi eredetű légtömeg tölti ki. Szombat este az országtól északnyugatra, északra záporok, zivatarok húznak majd el, amelyek beérhetnek Magyarország területe fölé is, a hőmérséklet hajnalra 20 Celsius-fok körülire csökken.

Vasárnap napközben szikrázó napsütés várható,

azt csak néhány helyen szűri majd fátyolfelhő. A csúcshőmérséklet 32 és 39 fok között várható és akár a napi melegrekord is megdőlhet.

Hétfőn nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye, mert egyre közelebb kerül az országhoz egy hullámzó frontrendszer. Ez előbb az északnyugati országrészt éri el, így ott már

hétfőn 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet

és nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye.

Az ország délkeleti részébe egy-két napos „csúszással” érkezik meg a hűvösebb, frissebb levegő, addig ott tikkasztó forróságra kell számítani – derül ki a meteorológiai szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. augusztus 27. 11:03
A meleg vége akkor lesz, ha hideg lesz. Akkor mehetek orológósnak?
Beszélgető
2023. augusztus 27. 04:06
Itt van az ősz, itt van újra…
kislaci-2
2023. augusztus 26. 21:58
jááj így szokott
Szerintem
2023. augusztus 26. 19:46
"Még az is kiderült, hogy melyik országrészben fognak kialakulni először záporok és zivatarok" Majd akkor derül ki, ha beborul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!