Hihetetlen: templom tűnt fel az égen a viharban a Balatonnál

2023. augusztus 02. 07:51

Egy viharvadász örökítette meg a felhőn kirajzolódó harangtornyot.

2023. augusztus 02. 07:51

A közösségi médiában egyre több oldalon feltűnik egy fotó, amelyet Kővári Zsolt készített Fonyódon a vihar közepén. A fényképen kirajzolódik ugyanis a helyi Nagyboldogasszony-templom harangtornya – hívta fel a figyelmet a LikeBalaton.

Az amatőr fotós évek óta vadássza a viharos Balaton legszebb pillanatait, de ilyen látványra még ő sem számított – tették hozzá.

Kővári úgy fogalmazott, „őrült viharfotós vagyok, és ezen a napon délután sóvárogva figyeltem, ahogyan a többiek gyönyörű képeket posztolnak a közösségi oldalakon, nekem dolgoznom kellett. (...) Csak a meló után, este tudtam kiülni a fonyódi strandra, hogy lekapjak egy-két villámot. Aztán egyszer csak megláttam, ahogy a tök fekete égbolton egy peremfelhő közelít felém”.

Ahogy pedig a peremfelhő továbbhaladt, a fonyódi Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébánia kivilágítása rávetítette a templom haranglábát a felhőre. Kővári pedig jókor volt jó helyen, és az alábbi fotó készült el:

Nyitókép: Instagram-fotó

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. augusztus 02. 21:45
Eltérő hőmérsékletű légrétegek okozta fénytörés is van, mint a "bolygó hollandi" esetében.
Lombi
2023. augusztus 02. 18:39
Hát ez aztán hihetetlen. Árnyjáték. Még senki sem látott hasonlót.
Vörösbegy
2023. augusztus 02. 12:40
Nagyon szép felvétel! A türelem "jó képet" terem :-)
olajfa1
2023. augusztus 02. 10:35
ÉGI JEL!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!