Felborult egy hajó a Kékszalagon

2023. július 06. 16:08

A vitorlás legénysége a hajó testén várta a segítséget.

2023. július 06. 16:08
null

A viharos időjárás miatt a reggeli időpont helyett némi késéssel, délelőtt 11-kor indult az idei Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüredről. A Sonline szerint a Raffica nevű hajó számára hamar véget ért a verseny, egy órával az indulást követően Balatonkenesénél felborultak. A tájékoztatás szerint a legénység higgadtan, a hajó testén várta meg a segítséget. A lapnak Király Zsolt kormányos azt mondta, személyi sérülés nem történt, de kénytelenek feladni a viadalt. 

A szervezők szerint az idei Kékszalagon 2532 vitorlázó nevezett, összesen 515 hajó vesz rész a tókerülő versenyen, nyolc csapat külföldi. Tizennyolc csapatban nő a kormányos, és öt hajó – a Szent Ágota, a Jukebox, a Mópogó, a Zsófi és a Lilly Elliott – fedélzetén csak nők versenyeznek. 

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apa1964
2023. július 08. 04:00
Újabb hír.....kisodródott egy forma 1-es autó a versenyen. Mindenki izgul és remegve várja a további fejleményeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!