Engem ugyan lehallgatnak, de még az akkumulátort is kivettem a telefonomból

2023. július 29. 15:34

Hát, csütörtökön elég szemét voltam, de néha nem bírok magammal.

2023. július 29. 15:34
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

„Együtt ebédeltem egy nem túl távoli, nem túl közeli ismerőssel. Negyvenvalahány éves, diplomás úriember és Ágnes azért nem tette idézőjelbe az úriembert, mert ő tényleg az. Érte tűzbe tenném a kezem. Amolyan középvezető a versenyszférában, az a típus, amelyik még éjjel kettőkor a Hortobágyon se lépi túl a megengedett sebességet. Beszélgettünk erről-arról, még a futballról is, ő csak legyintett, kurvára nem érdekli se a Fradi, se a Felcsút, a maga részéről a család az első. Még Tusványos se hozta ki a sodrából, ő nem is vágyik külföldre, jól megvan a bőrében. Hát nem bírtam magammal. 

Az étterem előtt láttam, amikor kiszáll a kocsijából, így aztán körmönfont módon az autókra tereltem a szót. Meséltem neki, hogy nemrég egy ismerős válásra készülve elhívott magához, hogy adjak jogi tanácsot. Pár percig ecseteltem, hogy mekkora probléma a vagyonmegosztás, így aztán le is mondott az egészről. Közben az előszobából beköszönt a fia, huszonvalahány éves srác, azt kiabálta be, hogy ,»Szia Henrik, örülök, hogy itt vagy!« Bejött és én megkérdeztem, hogy honnan a fenéből tudta, hogy én vagyok a vendég. 

Azt mondta, hogy látta a kinn álló autót és kapásból tudta, hogy egy csukaszürke 5-ös BMW csak az enyém lehet, mert hogy az illik hozzám. Na, ezt elmeséltem az áldozatnak, hozzátéve, hogy fogadásom van, hogy neki Skoda Superb-je van. Megkérdezte, hogy ezt honnan gondolom. Mondtam, hogy láttam, amikor pár perccel ezelőtt a Dózsa György útról az Üllői útra kanyarodott és szalutált neki a rendőr. Hozzátettem, hogy annak idején a tsz-elnökök vezették kalapban a Skodát, meg az 1500-ös Ladát, mostanában már Skodával nyomulnak azok, akik kiérdemelték. ,»Na dehát én nem vagyok Fidesz-káder« – mondta az ismerős, mindjárt hozzá is tette, hogy az ő autója több, mint kétszáz lóerős, és egyáltalán, miféle előítélet ez. Mondtam neki, hogy egy ilyen Skodával manapság megjelenni, az üzenetet hordoz magában. Hozzátettem, hogy a Skodától már csak egy lépés a helikopter, sőt abszolút benne van a pakliban, hogy most ugyan velem ebédel, de nemsokára jachtolni fog. 

Lehet, hogy pont azon a kis bárkán, ahol Borkai úr flörtölt. Hát az ismerős letette a kanalát, elgondolkodott és azt mondta, hogy dehát ő nem tsz-elnök és hogy ő a versenyszférában már bizonyított. Mondtam neki, hogy nem baj, majd jön a privatizáció, lesz új főnöke, Lölő vagy Tiborc Pista, és meglesz az a helikopter is. Én attól féltem, hogy szétröhögöm magam, aztán megadtam a kegyelemdöfést azzal, hogy nem csak én tartom számon a Skodásokat, hanem a DK is. Na mindegy, nem volt jó vicc, amikor kimentünk az étteremből, szegény toporgott, nem akart beszállni a Skodába. Mondta, hogy még vár valakit.

Megjegyzem, amikor a Fradiról meg a Felcsútról beszélgettünk, mondtam neki, hogy ne ijedjen meg, mert engem ugyan lehallgatnak, de még az akkumulátort is kivettem a telefonomból. Na szóval, elbúcsúztunk, ő várt valakire, én beültem a BMW-be azzal, hogy mindjárt indulok, csak még az akkumulátort visszateszem a telefonomba. Tényleg szemét tudok néha lenni.”

Nyitókép: Stringer / Imaginechina / Imaginechina via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. augusztus 14. 19:18
Ajjajjjaj! Van aki még dicsekszik is azzal, le is írja, közzé is teszi, szét is kürtöli, hogy mekkora bűzös barom, félállat lumpenproli véglény. Ez a lumpenproli, maga a megtestesült gombafertőzéses lábszag.
papalimapapa
2023. július 31. 10:58
Havas! A te véleményed le van szarva. Súlytalan vagy. Egy nárcisztikus, arrogáns paraszt. Már akkor senki voltál, amikor még azt terjesztetted magadról, hogy vagy valaki. Meg sem szabadna szólalnod. Kussolj és várd a villamost, ami a többi Heti Hetes kretént elvitte. Az nekünk a vágy villamosa. Neked az utolsó járat.
EJP1
2023. július 31. 08:37
Havas nem csak néha szemét. Mindig.
catalina11
2023. július 31. 06:58
"Részt vett a Szárszói találkozón Herényi Károly volt MDF-es országgyűlési képviselő, Botka László, Szeged szocialista polgármestere és Lamperth Mónika volt MSZP-s belügyminiszter is. Több politikai elemző: Lengyel László, Kéri László, Somogyi Zoltán, ÁGH Attila is a közönség soraiban, illetve az előadók között volt, és elfogadta Farkasházy Tivadar meghívását GÁLVÖLGYI János, Markos György humorista, HAVAS Henrik televíziós újságíró, Magyar György ügyvéd, Kolláth György alkotmányjogász, Makk Károly filmrendező, Balázsovits Lajos, Hernádi Judit színész, valamint Bródy János zenész…." van még kérdés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!