A rendőrség sajtótájékoztatóján kiderült: így történt az Árpád hídi tragikus baleset

2023. július 07. 13:20

Bár a résztvevők tagadták, szemtanúk szerint spontán autóversenyzés okozhatta a balesetet.

2023. július 07. 13:20
Árpád híd, baleset

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken sajtótájékoztatót tartott az Árpád hídi halálos gázolással kapcsolatban.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy feltehetően nem előretervezett, hanem spontán versenyzés okozta a balesetet. A Mercedes és az azt követő BMW a Teve utcai kereszteződésnél kezdtek el gyorsulni, az ütközéskor a Mercedes legalább 137 kilométeres sebességgel haladt.

Ezt követően az autó elkezdett balra fordulni, ezért a sofőr jobbra rántotta a kormányt, és elütötte a járdán haladó kerékpárost, aki később belehalt sérüléseibe. 

Tanúvallomások alapján a rendőrség szerint a következő történt: két BMW-s nagy sebességgel haladt a Róbert Károly körúton, a Teve utcai kereszteződésben a lámpánál megálltak, és itt találkozhattak a Mercedesszel. Amikor zöldet kaptak, mindhárom autó gyorsulni kezdett, a Mercedes jobbról, a kanyarodósávból, az egyik BMW pedig balról, a belső sávból előzte ki a többi autót.

A hídon a Mercedes száguldott elöl, őt követték a BMW-k. A sofőrök bevallásuk szerint nem versenyeztek, a szemtanúk szerint viszont egyértelműen ez történt. Ez után történt a tragikus baleset, amelynek során a Mercedes elgázolta a biciklist. A Mercedes ezután a feje tetejére fordult, és így csúszott legalább hetven métert az útpályán. A mögötte haladó első BMW még kikerülte, a második autó viszont nagy sebességgel beleszaladt. A kocsikon műszaki hibát nem találtak, de a Mercedes menetstabilizátora ki volt kapcsolva.

A Mercedes 33 éves sofőrje eddig kórházban volt, pénteken előállították, és előterjesztették a letartóztatását. A másik két sofőr felelősségét még vizsgálják.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. július 07. 15:37
Simán lehet, hogy spontán faszméregetés volt, rengeteg ilyet látni az utcán, amikor két gyors autó/motor áll elől a lámpánál. A kihívó RACE-1 rendszám látványa talán még azokban is felébreszti az ördögöt, akik Trabanttal vannak, nemhogy két amúgy is harapós bmw-st…
Martell 2
2023. július 07. 13:50
Újgazdag gecik, unatkoznak jódolgukban, aki elütötte a biciklist annak autókereskedése volt.
Namond
2023. július 07. 13:49
Kik ezek? Ismert nevek, politikai, alvilági, gazdasági körökben? A telefonok szerint is spontán Teve utcai találkozás volt?
enes
2023. július 07. 13:48
JOgszabály módosítás: gyors. "verseny" esetén nem fizethet a casco, eü ellátást behajtani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!