Kirándulna? Ilyen idő lesz a hétvégén!

2023. június 30. 20:27

Szombaton már szórványosan várható zápor, zivatar.

2023. június 30. 20:27
null

Szombatra virradó éjszaka nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, a Nyugat-Dunántúlon már lehetnek vastagabb felhőkkel borított körzetek is, főleg hajnaltól ott már növekszik a zápor, zivatar kialakulási esélye.

Szombaton a felvonuló fátyolfelhőzet és az egyre erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Szórványosan – előbb a Dunántúlon, később keletebbre is – várható zápor, zivatar. Legkisebb eséllyel az északkeleti megyékben lehet csapadék. A déli, szombaton a Dunántúlon északnyugatira forduló szelet élénk széllökések kísérhetik.

Zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 17 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 24 és 32 fok között várható, nyugaton lesz a leghűvösebb, ahol délutántól már elkezd hűlni a levegő.

Vasárnap azonban az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, sok napsütés várható. Eleinte azonban keleten még előfordulnak záporok. 25-32 fok valószínű – írta a Köpönyeg.

(MTI)

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Royce2.0
2023. július 01. 12:15
Kálmán Erika elnök-vezérigazgató Lapigazgató: Szalai Zoltán Főszerkesztő: Kereki Gergő Főszerkesztő-helyettes: Kacsoh Dániel Ezek szar emberek! Ha nem ti csináljátok ezt a merényletet a magyar kultúra ellen, akkor nem kéne, hogy a nevetek ott legyen. Szóval nagyon ganyé szar emberek vagytok valahányan, és az Isten irgalmazzon nektek!
borsika
2023. július 01. 08:02
Kirándulna? Pressmann szorosan figyeli, hogyan dönt. Hoppá.
Muki46
2023. június 30. 22:33
A kép nem illik a szöveghez.
Sróf
2023. június 30. 21:09
PÉNTEK, 20:27: "Pénteken fátyol- és gomolyfelhők mellett sok, a Dunántúl nagyobb részén zavartalan napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű." Kirándulna? Vásároljon mosómedvét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!