Német lap: „nem jó ötlet” megtagadni Magyarországtól a soron következő uniós elnökséget

2023. május 31. 09:25

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője szerint nem kell túlbecsülni a soros elnökség jelentőségét.

2023. május 31. 09:25
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomtatásban megjelent cikkében a szerző arról értekezik, hogy bár köztudott, hogy Orbán Viktor nem túl népszerű Brüsszelben, és az ukrán kérdésben is rendszeresen az árral szemben úszik, mégsem jó ötlet megtagadni Magyarországtól az uniós elnökséget.

Úgy véli, a  magyarországi nemkívánatos fejlemények korrekcióját a Bizottságra kell bízni. Szerinte nem szabad túlbecsülni a soros elnökséget, hiszen a brüsszeli munka szempontjából valójában úgyis  az EU Bizottságának és a külügyi biztosnak van nagy szerepe.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. május 31. 15:09
"Ha nem tetszik-ki lehet zárni !"
Odone Ricci
2023. május 31. 13:16
Tudják ezt az EU-tagországok, hogy a hathónapos soros EU-elnökség csupán szemfényvesztés, Scheindemokratie, hadd örüljenek a kisebb országok is. Csupán arra jó, hogy ezalatt a 6 hónap alatt Brux. szekerét tolja minden ország és az elvárt szöveget mondja fel. A német lapok között talán még a FAZ újságírói próbálnak kissé szemellenző nélkül körültekinteni, bár a "Die gekauften Journalisten" szakkönyvben az egykori FAZ újságíró megírta, hogyan működik a hiradás és kiről, melyik országról mit szabad vagy NEM szabad írni. A szerző nem sokáig élte túl könyvének megjelenését...
Agricola
2023. május 31. 12:21
A Frankfurter Allgemeine Zeitung cikkéhez 19 hozzászólás érkezett és túlnyomóan nagy részük keményen elítéli a ötletet, miszerint meg kell tagadni Magyarországtól az uniós elnökséget. Ilyen, sok egyetértéssel találkozó vélemények olvashatók: "Hogyha ez a klub adott magának szabályokat – akkor azt is be kell tartania, vagy csak úgy zaklat, ahogy akar. Utóbbi esetben a társulás fölösleges, sőt esetleg káros is Európára - bocs, az EU-ra gondoltam." "(A cikk szerzője úgy véli) "A nemkívánatos magyarországi fejlemények (szükséges) korrekcióját a Bizottságra kell bízni." Itt inkább azt mondanám, hogy a meglévő nemkívánatos fejlemények korrekciója Magyarországon a magyarság, mint szuverén feladata és kiváltsága, nem pedig az Európai Bizottság feladata." "„Ami nem illik össze, azt össze fogják illeszteni (erőszakkal)” – ez a mottó. A diskurzusokat és más véleményeket nem ismerik el, nemhogy tolerálják. Rossz irányt visznek Európában."
Palatin
2023. május 31. 12:05
"Bigott, becstelen brüsszeli bagázs" Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!