Még ne rakja el a télikabátot: jelentős havazás várható csütörtökön és pénteken!

2023. április 05. 14:08

A Magyar Közút Zrt. újra csatasorba állította a hóeltakarító gépeit.

2023. április 05. 14:08
null

Csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében jelentősebb havazás várható, a Magyar Közút az érintett térségekben elvégzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, de a sofőröktől fokozott figyelmet kérnek, mivel az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzési modelljei alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein

5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet.

A havazás ráadásul péntekre is áthúzódhat.

Csatasorban a hóeltakarító gépek

Közölték azt is, az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra csatasorba állították a téli munkák során bevethető gépeiket, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban,

folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat.

A közútkezelő külön felhívta a közlekedők figyelmét, hogy még a szokásosnál is óvatosabban és nagyobb körültekintéssel közlekedjenek a havazásban érintett vármegyékben, mivel a legtöbben már nyári gumira váltottak, amelyek tapadása teljesen más a télies időjárási viszonyok mellett. Ezért érdemes a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartaniuk és mérsékelniük a sebességüket – tették hozzá.

(MTI)

Nyitókép: Facebook
 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barkasfarkas
2023. április 05. 19:06
Esélyes, hogy idén hóember helyett megint hónyuszi lesz.
Zolotarjov
2023. április 05. 15:43
Enyhe telek, szigorú tavasz, forró nyár..
kozmosz
2023. április 05. 14:30
Kinézek az ablakon és röhögök.
igen de nem
2023. április 05. 14:20
Meg állandóan fúj ez a geci szél is. Hogy hajtaná ez az állandó szélfújás itt a szélkerekeket. És még éjszaka is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!