Családosok figyelem: fontos változások jönnek az otthonfelújítási és a babaváró támogatás szabályaiban

2023. április 19. 09:29

Szeretnék megkönnyíteni az adminisztrációt és nagyobb figyelmet fordítanak az egyéni élethelyzetekre is.

2023. április 19. 09:29
null

A kormány 60-ról 180 napra meghosszabbítja a babaváró kölcsön igénylésének határidejét. Emellett arra is lehetőséget ad, hogy az otthonfelújítási támogatásra vonatkozó kérelmeket a határidő lejárta előtt benyújtók és az elutasítottak ne kerülhessenek rosszabb helyzetbe, mint a határidőt betartók – derül a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

Továbbá az elektronikusan benyújtott támogatási kérelem elbírálására nyitva álló határidőt egy alkalommal legfeljebb 45 nappal meghosszabbíthatják.

Figyelembe veszik az igénylők élethelyzetét

A változtatás célja, hogy megkönnyítse az adminisztrációt és figyelembe vegye az egyéni élethelyzeteket is.

A tervezetet azzal indokolták, hogy a Magyar Államkincstár nem tudta időben feldolgozni a kérelmeket, mivel az otthonfelújítási támogatások igénylését sokan csak röviddel a benyújtás határideje előtt adták be.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
digitalisjolet
2023. április 19. 23:35
A vessző kimaradt: Családosok, figyelem!
files32
2023. április 19. 10:08
Majd Völner Juci újra rárepül.
Mankel
2023. április 19. 09:57
Jujj micsoda segítség. Na lapozzunk.
AROON
2023. április 19. 09:52
Libsik lehet visítani!! A kormány a CSALÁDOK mellett áll! Nincs gender, van viszont normális párkapcsolat, amit támogatnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!