Kezdetét vette a 177. hajózási szezon a Balatonon

2023. április 08. 17:00

Folytatja a modernizációt a Balatoni Hajózási Zrt.

2023. április 08. 17:00
null

A Szent Miklós hajó fedélzetén, Húsvét Nagyszombatján − a hagyomány szerint a balatoni hajózási szezon első napján − tartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).

Az első hajó már hagyományosan a siófoki kikötőből indult és a balatonfüredi kikötőben kötött ki. Május 1-től a legnépszerűbb Fonyód-Badacsony útvonalon óránként indulnak majd a járatok. Tihanyt, Balatonfüredet és Balatonföldvárt is gyakrabban érhetik el az utazók.

A nagy népszerűségnek köszönhetően nyáron többször indulnak útjukra majd a programhajók is: 176 bulihajó és 100 varázshajó járat hagyja majd el a kikötőket. Siófokról, Balatonfüredről és Balatonalmádiból gyakrabban, átlagosan másfél óránként szállnak vízre a sétahajók is.

Folytatódik a BAHART szolgáltatásainak fejlesztése is. A vitorláskikötőkben az arculatváltás mellett folyamatos műszaki fejlesztések is zajlanak. Továbbá elkészültek és szállításra várnak a Balatoni Hajózási Zrt. új kompjai és hajói is. Folytatódnak a rév- és a személyhajó-kikötők tervezései, valamint a frissen megnyitott, új arculattal ellátott vitorláskikötők felkészítése a szezonra.

Nyitókép: Balatoni Hajózási Zrt. / Facebook

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2023. április 09. 08:51
Mennyi rossz indulatú komment! A Balatonnál kizárólag jóindulatú vállalkozók vannak......
fonak
2023. április 08. 22:06
Közben több kikötőben megszüntették a hajójáratokat.
Párhuzamos különvélemény
2023. április 08. 17:20
Kifutott a jégtörő? (A "de jó ez a nyári időszámítás! egy órával tovább szánkózhatunk" mottójára) ;-)
Gullwing
2023. április 08. 17:07
„Navigare necesse est, vivere non est necesse.:D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!