Orbán: Meg akarjuk tartani a családtámogatásokat!

2022. december 21. 10:49

A miniszterelnök a nemzetközi sajtótájékoztatóján beszélt a családtámogatások jövőjéről.

2022. december 21. 10:49
null

A jelenlegi álláspont szerint a babaváró kölcsönhöz kapcsolódó szerződés 2022. december 31-éig köthető meg, Varga Mihály kedden tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: maradéktalanul rendelkezésre állnak az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükséges források.

Úgy fogalmazott a pénzügyér, még nincs végleges döntés a babaváró hitellel és az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban, a családtámogatási intézkedések finanszírozása továbbra is biztosított.

Orbán Viktor szerdai sajtótájékoztatóján a témába passzoló újságírói kérdésekre elmondta, többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad. A miniszterelnök szavai szerint a Babaváró hitelről viták szoktak lenni, 

mi vagyunk többen, akik meg akarjuk tartani.

A kormányfő szerint ez egy jó program, és még az a nemzedék van többségben a kormányban, amely Andorka Rudolf (Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja – a szerk.) iskolájába járt. 

– válaszolta a miniszterelnök, majd azt a kérdést tette fel, milyen családtámogatás az, amit a bevezetése után nem sokkal kivezetnek.

Ezt fent kell tartani, amíg bírjuk, ajánlatunkat a fiatalok felé fenn kell tartani”

– szögezte le. 

A Babaváróról azt mondta Orbán, hogy a szíve közepe a családtámogatási rendszernek, inkább erősíteni, nem gyengíteni kell. 

A miniszterelnök sajtótájékoztatójáról készült élő tudósításunkat IDE KATTINTVA olvashatja el. 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd/MTI

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alitta
2022. december 21. 20:15
Visítanak a libernyákok,olyan jó ezt a sok okoskodó,mocskolódó hozzászólást látni!Köszönjük Elnök Úr!Áldott karácsonyt!
makám
2022. december 21. 12:40
"Orbán: Meg akarjuk tartani a családtámogatásokat!" ejjj ez nagyon nem hangzik jól.
Belakiss
2022. december 21. 12:36
Én is sokmindent akarok. De jobb lenne inkább valamit tenni azért, hogy ne csak Bulgáriát előzzük meg a fizetések tekintetében.
Pelso j.
2022. december 21. 12:32
Az, hogy meg akarjuk, semmit sem jelent. Hitelesebb lett volna, ha mond két valid számot a 2023-as költségvetésből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!