Időt nyertek a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását igénylők

2022. december 28. 20:06

A támogatást ugyan a tervezettnek megfelelően kivezetik, de aki december 31-e előtt benyújtotta az erre irányuló kérelmet, annak több ideje lesz autót venni.

2022. december 28. 20:06
null

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint időt nyertek azok, akik a végső határidő előtt benyújtották a nagycsaládosok autóvásárlási támogatására vonatkozó kérelmet. A benyújtás határideje 2022 december 31-e, azaz még 3 napig igényelhetik a legalább 3 gyereket nevelő szülők, hogy új családi autójuk vételárának egy részét az állam fizesse. 

A ma megjelent rendeletmódosítás értelmében a támogatásra való jogosultság megállapításától kezdve nem csak hat hónapig, hanem egy évig lesz ideje az erre jogosultaknak megkötni az adásvételi szerződést vagy a pénzügyi lízingszerződést az autókereskedővel ahhoz, hogy folyósítható legyen a támogatás összege.

Korábban megírtuk, a magyar kormány már 2019 óta autóvásárlási támogatásban részesíti a nagycsaládosokat. Erről részletesen ide kattintva tájékozódhat.

Nyitókép: OLE SPATA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2022. december 28. 21:43
Az Orbanflationnak koszonhetoen barmikor kapnak egy Dacsiat 10 millaert. Biztos sorban allnak.
5m007h 0p3ra70r
2022. december 28. 21:28
A jelenlegi finanszírozási környezetben megérett a kivezetésre a határidőtől függetlenül is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!