2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

2022. december 28. 15:53

Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a családtámogatások terén.

2022. december 28. 15:53
null

A kormány döntése alapján 2024-ig meghosszabbodik a babaváró támogatás igénybevételének lehetősége. Az erről szóló rendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. A támogatást érintő szabályok a közlöny szerint változatlanok, csupán az igénybevétel lehetőségének végső határideje módosult 2024-re.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a kormány mindenképp folytatni szeretné eddigi a családtámogatási politikáját. 

A babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.

Orbán Viktor már a múlt hét folyamán is nyilatkozott a témában. A miniszterelnök év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre jelezte, többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad. Szavai szerint a babaváró hitelről viták szoktak lenni, de

Varga Mihály pénzügyminiszter korábban kijelentette: maradéktalanul rendelkezésre állnak az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükséges források.

Hornung Ágnes családügyi államtitkár szerdán kiemelte közösségi oldalán: „Célunk, hogy minden házaspár részére megkönnyítsük a gyermekvállalást. Ennek érdekében az elérhető több mint 30 családtámogatási forma mellett a jövőben is biztosítjuk a Babaváró támogatást! A támogatás révén – amely már eddig is csaknem mintegy százezer vágyott gyermek megszületését segítette – tovább javítjuk a magyar családok anyagi helyzetét.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. december 31. 07:15
Misu, munkaköre és a Főni példája szerint, szerint elhallgatva hazudik. A források, a kisfogyasztókra kiszabott túlzott - és befagyasztott - árak, miatt állnak rendelkezésre, azaz a lakosság inflációs adóztatásával.. Ne feledkezzünk meg a 2015 és 2022 közti energia túlszámlázásról. Na meg arról, hogy ez a pénz valahogy elfolyt az orbáncsicskák kézen-közén.
atake
2022. december 29. 07:12
Kari Gerinek is jár a babaváró ha Böszme Feri felcsinálja és megszüli a kis böszmét? :))
Láncfűrészes Attasé
2022. december 29. 01:42
A rezsim pont ugyanolyan, mint a másik oldal, a woke PC elembéka ideológiai komisszárok. Elképzelik az íróasztal mellett, hogy hogyan működnek az emberek, legalábbis azt, hogy ők hogyan szeretnék, csak aztán kiderül, hogy nem úgy működnek. Akik meg 30 alatt vannak, azok pláne.
Orbanophyl
2022. december 28. 23:42
Szimbolikusan is az egyik korszakos megoldás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!