Kamu rendszámtáblákat kínál az államtagadó szekta

2022. november 24. 14:27

Negyvenezer forintért készítenek egyedi azonosító jeleket a hivatalos magyar rendszámok helyett, csakhogy ez bűncselekmény.

2022. november 24. 14:27
null

„40 000 forintért, azaz a szerintük nem létező Magyarország nevű köztársaság hivatalos pénzneméért cserébe árulnak egyedi, a magyar hatóságok által el nem ismert rendszámtáblát a szektatagoknak kiküldött e-mailben. Természetesen a rászedett áldozatok azt hiszik, ezáltal majd nem vonatkoznak rájuk a magyar jogszabályok a közutakon, sőt a kötelező biztosítás és a gépjárműadó alól is mentesülnek […] a jó magyar forintért a rendszámtáblához még egy kamuforgalmit is adnak”

 – olvasható a rendőrségi körökben népszerű Zsaruellátó nevű Facebook-csoport egyik bejegyzésében. Az írás hangsúlyozza: a nem hivatalos egyedi azonosítókat, forgalmikat pénzért árusítók neve saját biztonságuk érdekében sehol nincs feltüntetve, csak e-mailekben kommunikálnak a lehetséges vevőkkel. Amennyiben előleget is hajlandók fizetni a vevők,, akkor további rendszámtáblákat is kisorsolnak köztük.

A bejegyzés szerint felhívást az UCC „konkurenciája” tette közzé. A Magyar Nemzet ismertetése szerint az UCC szervezet álláspontja az, hogy a magyar állam nem is létezik, hiszen az általuk hivatkozott UCC-jogszabály (Amerikai kereskedelmi egyezmény) szerint, ami nem is vonatkozik hazánkra, Magyarország csak Amerikában bejegyzett cég. Egy másik elmélet hívői szerint a több mint tíz éve hatályos alaptörvénnyel a Magyar Köztársaság megszűnt, a regnáló kormányok és a parlament döntései érvénytelenek.

Nyitókép: Facebook. Illusztráció.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ólat a trolloknak
2022. november 25. 20:19
Értem én, hogy elmebetegek, de valahová akkor is be kéne zárni ezeket.
hidegfehérmintaled
2022. november 25. 14:05
Árnyékkormány...árnyékrendszám....
Nabakker
2022. november 25. 07:52
Akkor ez a rendszám az egész lapos földön érvényes, és el lehet vele menni a föld pereméig!
AndyP
2022. november 25. 07:41
A zsaruellato gyurcsanyhoz van bekotve
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!