Negatívra rontotta a magyar bankrendszer kilátását a Moody's

2022. november 02. 11:47

A magyar mellett a német, az olasz, a cseh, a lengyel és a szlovák bankrendszerekben is romlanak a működési feltételek.

2022. november 02. 11:47
null

Hat európai bankrendszer, köztük a magyar kilátását rontotta negatívra az eddigi stabilról szerdán a Moody's Investors Service. A nemzetközi hitelminősítő elsősorban azzal indokolta a Londonban bejelentett lépést, hogy az árak és a kamatok emelkedése számos üzleti vállalkozás és háztartás hitelképességét érinti, és emiatt problémás kinnlevőségek keletkezhetnek.

Romló működési feltételek

A Moody's a magyar mellett a német, az olasz, a cseh, a lengyel és a szlovák bankrendszer kilátását módosította negatívra. Louise Welin, a Moody's szakterületi alelnöke a bejelentéshez fűzött indoklásában hangsúlyozta: a hitelminősítő várakozása szerint

ezekben a gazdaságokban tovább romlanak a működési feltételek,

és ez gyengíti a bankok kinnlevőség-portfolióinak minőségét, valamint nyereségességüket és finanszírozási hozzáférésüket.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Andrew Gombert

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jobboldali Magyar
2022. november 02. 18:22
1. Akkor, hogy is van ez? 2. Ezért is az Orbán tehet? 3. Angol font, Cseh korona, Euró, stb. 4. Igen nagyon sok a bolsevik és libernyák agyhalott! 5. Ők szerintük a kádár diktatúra idején jobb volt az élet? 6. Szotva hiszem. 7. Ki is hívta be a ruszkikat 1956 - ban? 8. A gyurcsány gyerek időszakban ki is adott parancsot, hogy az emberekre lőjenek?
Takagi
2022. november 02. 17:17
A banderisztánt meg fel???
Namond
2022. november 02. 13:38
Na igen. Csakhogy a Moody's azzal a plurális liberális orbáni vívmánnyal nem foglalkozik, hogy Magyarországon túl sok - hazai és külföldi - bank akar megélni, a betétesek megbecsülése, betétgyűjtés nélkül. Nem tűnik fel, hogy a bankok a nem VIP ügyfeleknek nyújtott uzsorás hitelszerződések uzsorás kamatai pontosan a hitelezési piacot teszi tönkre gördülő hatásukkal. A bankárok átterelik a banki tevékenységet a kevesebb munkaerőt igénylő kötvény és főként a másodlagos kockázati tőzsdei pénzpiaci szektorba, felhasználva a robotok, IM-ek eredményeit.
SwordFish
2022. november 02. 13:09
Aljas geci háttérhatalmi szabadkőműves pénzügyi támadás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!