„Azóta már sok víz lefolyt a Dunán” – Gyöngyösi Márton most Európa-párti Jobbikot ígér

2022. július 08. 14:23

A Jobbik elnöke szerint az összefogás a baloldallal csupán technikai kérdés, és a párt identitását soha nem érintette.

2022. július 08. 14:23
null

„Nem egy Európa-párti Jobbikot szeretnék, hanem egy Európa-párti, nemzeti-keresztény, konzervatív néppártot szeretnék” – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton az M1 Ma reggel című műsorában. Mindezzel szemben a korábbi, pártjához és személyéhez köthető Európai Unió-ellenes megnyilvánulásaira úgy reagált, „azóta már sok víz lefolyt a Dunán”. Meglátása szerint jobboldali pártból jelenleg ugyan több is van Magyarországon, de a jobboldali mellett a konzervatív ideológiát egyedül ők képviselik.

Értékrend vs. „technikai kérdések”

Pártelnökké választása után Gyöngyösi Márton egyik legfőbb prioritásként jelölte meg a sokat vitatott értékelvűséget, szerinte külön kell választani az értékrendet és a technikai kérdéseket. Véleménye szerint a 2022-es országgyűlési választásokon a baloldali ellenzékhez való csatlakozás csupán technikai kérdés volt.

„Ez nem jelenti azt, hogy összefésültük volna az ideológiákat a szavazólapon” – mondta a pártelnök, hozzátéve, miután Vona Gábor 2018-ban elindította a Jobbikot a néppártosodás útján, a párt a későbbiekben rá lett kényszerítve a már említett technikai összefogásra a baloldallal.

A korábbi botrányos kijelentéséről

A 2012-ben tett nemzetközi botrányt kiváltó parlamenti felszólalásával kapcsolatban – amiben arról beszélt, hogy a zsidó származású képviselők nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ezért javasolja listázásukat – elmondta, rettenetes mondatok, amiért számtalanszor kért azóta bocsánatot. Hogy mindez hogyan viszonyul az általa szintén alapvető célkitűzésként megjelölt értékelvűséghez, a politikus szerint az elmúlt tíz évben mindenki számára világossá válhatott, nem igazak azok a vádak, amit megpróbálnak ráégetni.

Azonban Gyöngyösi Márton jelenlegi önkritikájával ellentmondásos, hogy a politikus ominózus kijelentését korábban azzal magyarázta, mondanivalóját hibásan fogalmazta meg, eredeti elképzelése soha nem szólt zsidó származású képviselők összeírásáról, így nincs miért bocsánatot kérnie.

A teljes interjút ide kattintva nézheti vissza.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. július 09. 11:33
a botrányhősök súlytalanok
zakar zoltán béla
2022. július 09. 09:27
Serkenisztánban Ő király-Bangóné után szabadon.
Gyzoltan
2022. július 09. 07:24
"Gyöngyösi Márton most Európa-párti Jobbikot ígér" Na, aki magyar maradt még a jobbikban, hát végképp itt az ideje elmenekülni! Az ütődött Mártonka most a nemzetellenes, internacionalista, cionista, liberális, genderkedő családellenes EU szekértolójának jelentkezett be, ki különösen a magyarságellenes tevékenységével hívja fel magára a figyelmet... Miből gondolja, hogy odafér, hozzájut a szekértoló státuszhoz? -hisz annyi sötét-agyú szervilis lelkesedik a szekér körül, hogy esélye sincs közéjük nyomakodni... Sokaknak fontos a magyarság, a magyar Magyarország felszámolása!
misi53
2022. július 09. 06:49
Ez a marha Hitler, nemhogy bocsánatot kért volna és onnantól minden rendben !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!