Így borultak ki a haladó balos pszichológusok a választások eredményén

2022. április 08. 10:20

Összevesztek, illetve az ellenzék vereségén lamentálnak az elvileg nem politizáló pszichológusok a legnagyobb „szakmai” csoportban.

2022. április 08. 10:20
null

A talán legnagyobb magyar, pszichológusokat tömörítő Facebook-csoportban is kiakadtak a haladó-baloldali szakmabéliek a választások eredményén, az újabb Fidesz-kétharmadon. A 6700 főt számláló csoportból szemléztünk megszólalásokat, természetesen a nevek kitakarásával. 

„A Fidesznek sajnos nem is érdeke tenni a vidék felzárkóztatásáért, hiszen akkor az emberek egyre tájékozottabbá kezdenének válni, és az egyre több ellenzéki nézetet eredményezne… A Fidesznek sajnos a vidék jelenlegi állapota pont úgy jó, ahogy van.”
„Nagyon fájó leveleket, jelzéseket kaptam az elmúlt pár napban régi páciensektől ilyen vidékekről.”

„a vidék a Hungáriánál kezdődik keletre, nyugatra meg a BAH-csomópontnál”

„szerintem pl. nem a mélyszegények szavaztak Pesten a fideszre. Nincs vidék Bp ellentét, hisz nem sokon múlott, h itt is a fidesz nyerjen. és én azt látom, h már nincsenek vidéken se igazán közösségek
az emberek nem szeretnek gondolkodni. +az ellenségkép, rettegés mindig is sok szavazatot, rajongót hozott… lásd Hitler, Sztálin, stb.”

(Sztálin nem választások útján került hatalomra – a szerk.)

„nézd a hitleri Németországban és a fasiszta Magyarországon is volt azt hiszem egy pont, amikor a politika nem volt elválasztható a mindennapoktól, és valahová állni kellett, mert voltak gettók vagonok ságra csillag stb. Annyira nem állunk ettől messze. Amikor egy leszbikus kliens ül pl. a terápián a szobában, aki nem fogadhat örökbe…”

„És te, amit láttál, abból tényleg úgy érzed, hogy a Fidesz ismeri az embereket, képes vagy pszichológusként az emberek szándékos leszegényítését, lebutítását ismertségnek titulálni? Szégyellem magam! Azért is, mert rendkívül tájékozatlannak tűnsz. Szomorú, hogy te meg ennyire nem ismered föl, mi van a háttérben.” 

„én is egyfajta érzékenyítő tréningként éltem meg a vasárnapot. mint ellenzéki delegált, nem tudok rosszat mondani a fideszes delegáltakra, nagyon normális, tiszteletteljes emberek voltak, akik hiba nélkül akarták a feladatukat elvégezni.”

***

***

***

***

Összesen 277 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
butapék
2022. április 08. 18:26
Mélységesen megdöbbent, hogy a Mandiner egy zárt szakmai csoportban leírt vitát tereget itt ki, amit nyilván egy, a csoporttitkot semmibe vevő áruló csoporttag hozott ki. Ha a csoporrtag etikusan viselkedik, nem hozza ki onnan az információt, mert ezzel vét a fb szabályai ellen. Ha a Mandi etikusan viselkedik, nem veszi át az árulótól az anyagot. Ha pedig az olvasók-kommentelők etikusan viselkednének, akkor nem idétlen, megalázó viccekkel sajnálnák le az általuk nem ismert, vélhetően egyébként kiváló szakembereket (akiknek van politikai véleményük! Ó, irgalom atyja, hát a pszichológusok is emberek?!), hanem minimum bojkottálnák a lapot. Eszébe jutott valamelyik nagy arcú, lekezelő kommentelőnek, hogy ha egy kormányközeli lap jogsértő módon megszerzett információkat tereget ki, akkor azt az immár korlátlan hatalom bárki személyes információival megteheti? Bizony, arcoskodók. Ma ők, holnap ti, mert a hatalom már korlátlan, bármit megtehet. S ne legyen illúziótok, meg is fog tenni. Szálljatok magatokba, és találjátok meg az emberséges éneteket, és egy pillanatra gondoljatok bele, milyen lesz majd az, ha a Mandiner a magán üzeneteiteket rakja föl ide, és mások azon röhögnek majd teliszájjal, hogyan társalogsz politikáról a barátoddal...
paleopapi
2022. április 08. 14:16
Úgy legyen.Mi itt nem parázunk.Tudunk villany és gáz nélkül is fűteni Hmv-t csinálni és húst meg zöldséget tárolni.A többi meg másodrangú.Nekünk.De sajnos sokan nem így vannak.Ezt nem értik a balosok.De amíg ez így van addig jó.
paleopapi
2022. április 08. 13:38
Elnézést a vidéki tudatlanságomért.Ez életem első kommentje.Kaposvár külterületén élek.Van egy érettségi bizonyítványom.Mondhatnám ütöm az átlagot.Itt is van mindenféle média.Tv,net stb.A vidéki bunkó parasztozás az egy relatív nézet.A volt főnököm(egy 4 diplomás mérnök)azt mondta nekem,hogy egy parasztnak összességében a gyakorlati élethez való tudása többet ér mint akármilyen diploma.Szerintem meg az a probléma,hogy az emberek nagy része elfelejtette azt,hogy mi az ember alapszükséglete.Dédim(1899-1986)azt mondta a lényeg,hogy enni,inni,aludni lehessen.A többi majd jön magától.Az a plusz.Amíg valamelyik politikai réteg vagy párt vagy összefogás ezen dolgok ellen tesz,az bukik.Így lett ez most április 3-án.Hála Istennek.Aki el akarja venni a vidéki emberek ételét,italát,lakhatását(tetőt a feje felül)az nem jó ember.Sajnos ezt Belpesten kevesen értik meg.A mi véleményünk szerint a legkevésbé tájékozott ember a belpesti liberális.Elemzők ide-oda,de ezt a tényt semelyik okos diplomás ember nem vette figyelembe.Ehhez jön még az igazi magyar nemzeti érzés,ami vidéken erősebb mint a fővárosban.Itt nálunk komolyan veszik az ISTEN,HAZA,CSALÁD gondolkodást.De fogalmazhatok bunkó parasztként is:Ha a paraszt nem szarik,az úr nem eszik.Lefordítva a túldiplomázott,liberális,belpesti értelmiségnek,ha mi itt nem dolgozunk vidéken,akkor te éhen döglesz.Amúgy meg tisztelt okosok:Magyarországon sosem volt fasiszta kormány.Régi történelemtanárom(történelemtudományok doktora volt,sajnos elhunyt)véleménye szerint a kommunizmus már az ősközösségben megbukott.Az ember alaptulajdonságai miatt!!!Gyurcsány Ferencről:Kutyából nem lesz szalonna.A kommunista és a náci(szélsőjobbos Azovos neve mindegy)egy tőről fakad.Egyforma mindegyik.Vidéki(bunkó paraszt)ezt úgy értelmezi,hogy a kommunista=INTERNACIONALISTA.Az internacionalista utál mindent ami nemzeti.Ők a világpolgárok.Szerintem meg nemzetárulók.Meg sok vidéki szerint is.Emiatt van a kétharmad.Ha így folytatódik a jelleggörbe akkor 4 év múlva 90-10 lesz a Fidesznek.Csak a lenézett vidéki büdös bunkó meg mindenféle aljadék alulművelt stb miatt.Az Lmbt meg még nem tudjuk hány betű az egy elmélet.A relativitáselmélet is egy elmélet.Csak az működik.A volt főnököm,ha hibáztam azt mondta,somogyiasan, hogy a fizikát nem lehet megbaszni.Meg a biológiát se mintLmbgt-éknél teszik.Én mondjuk ovis meg kisiskolás koromban a piros lábost húztam a homokban.Ettem a homokból és Csepel biciklin tanultam tekerni váz alatt.Iskolában meg írni olvasni tanultam.Este meg olvasták nekem a mesét.Jó gyerekkor volt.Most meg Lmbgtafhhj mindenféle elméleteket akarnak oktatni olyan korú gyermekeknek akiknek ez nem való.Mi lenne például,ha mondjuk akkor lehetne valaki középiskolás,ha van végzettsége atomfizikából.Lmbtfukhcfth az kb ez a szint.Mondjuk az atomfizikának több értelmét látom(elnézést az elfogultságomért).Amúgy sajnos a világ erre tart.....
egripeti77
2022. április 08. 12:58
A vidék felzárkóztatása.... 2010 előtt tetszettek volna körülnézni. Na az volt a pusztulat. Mondjuk Bp is romokban volt 2010 előtt. Buborékról beszélnek, közben ők a buborék. A gond az szerintem, hogy nekik csak általában az ember létezik (abból is inkább liberál típus), a jobb oldalon meg magyar emberről beszélünk. Ha nem erről beszélnénk nem lenne értelme a nemzet és ország konstrukciónak, hanem tényleg világállam, európai egyesült államok stb.-ben gondolkodnánk. Természetesen utóbbi esetben a nyelv, egyedi kultúra, tradíciók és szimbólumok jelentősége is megszűnne. Vidéken ennek még jelentősége van. Bp-en már nem sok. Csak azt magyarázza meg valaki, hogy lehet, hogy a románoknál, szerbeknél és szlovákoknál a pszichológusok is hevesen hazafias érzelműek, sőt gyakran kisebbség ellenesek, kirekesztők?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!