Újabb bronzérem a birkózó Eb-n! Bravó, Nagy Bernadett!

2022. március 31. 20:51

A magyar női válogatott ezzel az első, a hazai csapat pedig már a negyedik érmét szerezte az Eb-n.

2022. március 31. 20:51
null

Nagy Bernadett bronzérmet nyert a nők 76 kilogrammos kategóriájában csütörtökön a budapesti birkózó Európa-bajnokságon. Az UTE 22 éves tehetsége szerdán első meccsén az olimpiai ötödik, Eb-ezüstérmes osztrák Martina Künzöt verte óriási hajrával, majd a német Francy Rädel ellen imponáló magabiztossággal, tussal győzött. Az elődöntőben aztán a négyszeres kontinensbajnok, egyszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes török Yasemin Adartól tussal kikapott.    

A helyosztón a bolgár Marija Orjaskovával találkozott és meglepően simán, 8-2-re győzte le. A három hete U23-as Eb-t nyert Nagy Bernadett karrierje első felnőtt világversenyén szerepelt és lett dobogós.    

A magyar női válogatott ezzel az első, a hazai csapat pedig már a negyedik érmét szerezte az Eb-n. A szabadfogásúak közül kedden Muszukajev Iszmail megnyerte a 65 kilósok versenyét, míg a 97 kilogrammos Bajcajev Vlagyiszlav a dobogó második fokára állhatott fel, szerdán pedig Ligeti Dániel harmadik lett nehézsúlyban (125 kg). 

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. április 01. 12:35
Gratulálok! Bár a birkózás egyáltalán nem nőknek való sport.
files32
2022. április 01. 09:50
Muszukajev Iszmail hol magyar?
Gyzoltan
2022. április 01. 07:37
Van néhány sportág a világban, melyet nem-igazán a női testre szabtak! -mondanám a liberális téboly térnyerése... Elvárom, hogy néhány maszkulin feminista erősen felháborodjon... Meg elvárom a néhány igazán nőies sportág vezetőitől, hogy a további sikerek érdekében, néhány jól fejlett alfa-hímet sürgősen operáltassanak át nővé.., aki erre vállalkozik... -a cionista liberális téboly, a liberális őrület korszakában ez a kötelező trend!
foldizs
2022. március 31. 22:40
Jól van, végre nem csak importált versenyzőink nyernek valamit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!