Medve járhatott a Balatonnál

2021. július 07. 22:17

Balatonhenye környékén érdemes fokozott figyelemmel túrázni.

2021. július 07. 22:17
null

Medve talpnyomokra bukkant Balatonhenye közelében egy ismert túrablogger – vette észre a Vasárnap.hu. A Camino Steve néven publikáló férfi a saját weboldalán azt írta, egy erdészeti úton szaladt bele az állatra utaló jelekbe július 4-én vasárnap.

„Eléggé sokkoló élmény a Balatonnál találni egy ilyen nyomot, hiszen mindenki csak a Bükk, Mátra, Börzsöny és Zemplén erdeiben fedezte fel eddig, hogy egy-egy medve járt arra korábban. Ilyen messzire és főleg ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el a zöldfolyosókon keresztül idáig egy medve sem” – jegyezte meg.

Camino Steve elmondása szerint

több hazai és erdélyi szakértőt is megkérdezett, akik egybehangzóan azt állították, a nyomok valóban medvétől származnak.

„Látszik, hogy nem friss a nyom és a pár nappal ezelőtti jó nagy esőt követően járhatott erre az állat. Ráadásul mellette egy kisebb nyom is látható volt, így gyanítom, hogy egy nőstény medvéről és legalább egy bocsról lehet szó, így különösen fontos, hogy kellően készüljön fel minden túrázó!” – írta a blogger. 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. július 09. 00:26
A medve jobban fél mitőlünk, mint mi tőle. Amíg meg nem tudja, hogy nem így van. Nem kell félni tőle. Ha találkozunk vele, meg kell állni egy helybe, se előre, se hátra nem kell mozdulni. Ha nem érez fenyegetést és nem vadászik, akkor legfeljebb csak ismerkedik és odébbáll.
sorivo4
2021. július 09. 00:20
Nagyon helyes. A medvéket nem bántjuk. Ők sem bántanak minket, ha mi sem bántjuk őket és el sem futunk előlük.
Senki Alfonz
2021. július 08. 22:37
Hajrá Maci Laci!!! Induljál az olimpián, beférsz a vízilabdások közé! Téged még a szerb-horvát-montenegroi-orosz csapatok gyilkos védői sem tudnának tartani, ha centerben lennél!
12.7 mm
2021. július 08. 14:03
Végre visszatérnek talán egész Magyarország területére! Örüljünk neki, de azért fel kell rájuk készülnünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!