Kivonul az Axel Springer a magyar médiapiacról

2021. július 28. 14:52

A Ringier átveszi az Axel Springer részvényeit kelet európai cégeiben, egyedül Lengyelországban marad meg a vegyesvállalat – adta hírül az Index.

2021. július 28. 14:52
null

A Blikket és a Kiskegyedet is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország honlapján olvasható közlemény szerint az 1833-ban alapított svájci lapkiadó vállalat, a Ringier AG kibővíti tevékenységét Kelet-Európában – adta hírül az Index.

Magyarországon, Szerbiában, Szlovákiában, Észtországban, Lettországban, és Litvániában átveszi az 1946 óta létező német Axel Springer összes részvényét a svájci cég. 

Az átvétel véglegesítése még 2021-ben várható, a tranzakció megvalósításához ezúttal is szükség lesz a helyi monopóliumellenes hatóságok jóváhagyására.

„Modern médiabefektetőként ezzel a tranzakcióval alátámasztjuk hosszú távú elkötelezettségünket Kelet-Európában. Szerbia, Szlovákia és Magyarország ezenfelül megfelelő alapot nyújt a sportmédia terén tervezett digitális stratégiánk kibővítéséhez. Ugyanakkor örülök annak, hogy lengyel médiáinkat és digitális piacainkat az Axel Springerrel közösen fejlesztjük tovább” – mondta el Marc Walder, a Ringier AG vezérigazgatója.

A Ringier AG és az Axel Springer SE mintegy 3100 alkalmazottat foglalkoztató vegyesvállalata, a Ringier Axel Springer Media AG, 2010 júliusi megalapítása óta Közép- és Kelet-Európa legnagyobb médiavállalatává nőtte ki magát, több mint 200 digitális és nyomtatott terméke van – emlékeztet az Index cikke.

Fotó: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2021. augusztus 01. 16:19
A germánok akkora szennyáradatot készülnek ránkzúdítani, hogy azt a germán tőzsde sem viseli majd könnyen. Sameszt kell hozzá szerződtetni.
zalai láma
2021. július 29. 22:48
Pezsgőt bontok a kivonulásuk hírére!Be sem kellett volna jönniük!
balbako_
2021. július 29. 07:45
Ők rántottak vissza minket a földre, mert sokunkban élt a független sajtó nyugatról sugallt képe. Kiderült, hogy nincs független sajtó, csak propagandisták vannak és azt az igét hirdetik amit a tulajdonos körök elrendelnek.
Harangláb
2021. július 28. 23:55
Sok kárt okoztak Magyarországnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!