G. Fodor Gábor: Orbán amit mond, és aki, az azonos

2021. június 07. 22:12

A tanítványnak az a dolga, hogy megölje a mestert – mondta Gulyás Mártonnak G. Fodor Gábor a Partizán hétfői műsorában.

2021. június 07. 22:12
null

„Habony Árpád otthon van és politikával foglalkozik” – mondta el G. Fodor Gábor politikai elemző, a Partizán hétfői műsorában. A Századvég Alapítvány kuratóriumi elnöke, a 888.hu főszerkesztője mivel személyes kapcsolatot ápol Habony Árpáddal, nem volt hajlandó részleteket megosztani a Partizán nézőivel, de mint mondta: „megtanultam tőle, hogy hülye kérdésekre ne válaszoljak”.

G. Fodor Gábor szerint a tanítvány dolga, hogy elpusztítsa mesterét, és ő mesterként tekint Habony Árpádra. „Beszéltünk arról, hogy ez egy interjú a sorozatgyilkossal. De hát, nézd meg a sorozatgyilkosokkal készült interjúkat. Azokból kiderülnek dolgok? Egyiket sem követtem el...” – hangzott el a műsorban. 

Az Orbán-szabály című könyvével kapcsolatban elmondta, hogy a kétharmados többség legitimálja a kormányt az alaptörvény módosítására, mivel erre a választók felhatalmazták. A Fidesz azonban felismerte, hogy

az emberekkel szemben csak ideig-óráig lehet menni.

„Orbánnak abban van egy óriási hitele, hogy amit mond, és aki, az azonos. Van ebben egy lényegazonosság. Nem tudsz mást karakter lenni a politikában, mint ami vagy. Ezért működik ez az egész Orbán-történet” – mondta G. Fodor Gábor politológus. Szerinte Orbán erős politikai vezető azért, mert „mindig tud mondani legalább néhány olyan dolgot, amit biztosan nem tesz meg, még ha megtehetné is. De megvannak a korlátai is, például az alkotmányos kormányzat keretei.”

„Az biztos nem áll fenn Orbánnal szemben, hogy ő diktátor, autokrata, önkényuralom kivitelezője, mert vagy törvényes kereteken belül cselekszik, vagy törvényeket hoz, de azért, mert erőforrása van rá, a választóktól kapta. Ez egy demokratikus politikai konstrukció.”

Korábbi tudományos munkáit G. Fodor Gábor elavultnak minősítette.

 „Ezeket nyugodtan ki lehet dobni” – mondta mivel, mint fogalmazott, korábban mások Stumpf István és Lánczi András is hatással voltak rá, akiktől bár sokat tanult, de az éveksorán megváltozott a véleménye.

„A politikai csata nem ízlés kérdése. Egy értelmiségi arra büszke, hogy egymással okosságversenyeket játszik, meg arra, hogy van ízlése. De amint egy értelmiségi belép a politikába, vagy csúfosan megbukik, ha nem tudja megváltoztatni az értelmiségi karakterét, vagy felveszi a politika hadállásait.”– állítja G. Fodor Gábor. 

„Attól, hogy a politikai kampány csúnya dolog, és olyan dolgok vannak benne, amik nem ízlésesek, az a demokrácia velejárója, hogy egy politikai verseny előtt kampány van, egy demokratának pedig ezt muszáj lenyelnie” – hangzott el az interjúban. 

Fotó: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. június 09. 09:03
Egyébiránt a 8.05-öüs hozzászólást azért írtam, hogy kifejezzem: SZERINTEM A MAGYAR MINISZTERELNÖK LEHET(!!!): I.) CSÜNGŐ HASSAL REBNDELKEZŐ; II.) VAGY LEHET AKÁR 140 KG-OS-AN KÖVÉR IS, NETÁN; III.) DE LEHETNE CSONTSOVÁNY SZKELETON IS... ESETLEG ; IV.) VAGY KEREKESSZÉKBEN ÉLŐ "MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰ". ETC..ETC... TÖKMINDEGY. CSAK JÓ, OKOS ÉS NORMÁLIS ERKÖLCSI ÉRZÉKE LEGYEN--AMI MOST, ISTENNEK HÁLA KIVÁLÓAN TELJESÜL!!! SZERINTEM LEGALÁBBIS. (ÉS AKKOR IS "IGY" ÁLL A DOLOG, HA VANNAK AKIK ÚGY VÉLIK, HOGY NEM)
syphax
2021. június 09. 08:05
1.) Jómagam KEDVELEM(!!!) a finom (disznó) zsíroskenyeret--megsózva, piros porpaprikával meghintve--kovászosuborkával vagy csemegeuborka karikaszeletekkel. 2.) Igen kedvelem a zsírosbödönben lefagyasztott FINOM TEPERTŐT, illatos pörcöt--kiszedve a zsírból satöbbi satöbbi. 3.) Igen praktikus és kiváló EDÉNYFAJTÁNAK tartom magát a ZSÍROSBÖDÖNT--JÓ HIDEG SPÁJZOKBAN ELHELYEZVE. 4.) DISZNÓZSIRBAN LEFAGYASZTOTT HÚSSAL JÁRTAM VÉGIG OLASZORSZÁGOT---AZON ÉLVE --1 1/2 HÓNAPOS UTUNK SORÁN VELENCÉTŐL KEZDVE FOGGIÁN AZ APPENINEKEN ÁT NÁPOLYIG, SORRENTO-IG, AMALFI-IG, RÓMÁIG, FIRENZÉIG, ASSISI-IG, PADOVA-IG BOLOGNA-IG, AUGSZUTUS "HEVÉBEN". MONDOM: JÉGAKUKKAL HŰTÖTT HŰTŐTÁSKÁKBAN TÁROLVA, OTT DISZNÓZSIRBAN--A KOCSIBAN--TÁROLT HÚSOKON ÉLVE TENGŐDVE.... 5.) VÉGIGJÁRVA AZ ÖSSZES NAGY SZÉKESEGYHÁZAT AZ "ÖRÖK VÁROSBAN" AZ UFFIZI KÉPTÁRAT TÜZETESEN MEGSZEMLÁLVE A TRECENTÓTÓL A QUQTTRICENTO-IG ÉS EGYEBEK....TIRRÉN TENGER, CAPRI, NÁPOLYI ÖBÖL MIEGYÉB...DISZNÓZSIRON.... 6.) 70 000 TANULMÁNYT OLVASTAM A DISZNÓZSIR KÁROS--SZKLERÓZIST ELŐIDÉZŐ HATÁSÁRÓL--MELYEKNEK EGYIKÉT SEM TAPASZTALOM. 7.) ÚGYHOGY NAGYON ÖRÜLÖK ANNAK, HOGY DR,ORBÁN VIKTOR IS KEDVELI A DISZNÓZSIRT MEG A ZSIROS KENYERET, MERT ÉN IS, ÉS SEMMI BA(LY)OM --ELLIPSZILONNAL--NINCS TŐLE. 8.) A NOKEDLIS PAPRIKÁSKRUMPLIT MEG A PARIZERT NEGHAGYOM JAKAB PETYUSKÓNAK.... 9.) HA-HA-HA...TESSÉK MEGBOTRÁNYKOZNI ÉS SZÖRNYŰLKÖDNI!!!!!!!!!!!!!!!
monuskaroly
2021. június 08. 18:10
Más szemszögből nézve, de ugyanazt mondtad mint én.
Coccothraustes
2021. június 08. 17:32
G. Fodor a Fidesz titkos fegyvere. Intellektuálisan veri a bunkólibsiket és bolsevik szarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!