Egyesek szerint ideje lenne lecserélni a Volvo hímsoviniszta logóját

2021. március 10. 23:00

A cég által használt szimbólum egy régi jel, amely az alkímiában a vas jelölése – válaszolta a cég az elégedetlenkedőknek.

2021. március 10. 23:00
null

Linkedin profilján írta egy bizonyos Petra Rees, hogy „Ébredj fel, Volvo! A világ már nem ugyanaz a hely, mint 90 éve volt”. A bejegyzés kapott hideget, meleget feltehetően előbbi miatt kerülhetett törlésre a szerző által. Rees azzal érvelt, hogy a nőknek már eleve nap mint nap meg kell küzdeniük a hímsoviniszta társadalmakkal és már észre sem vesszük a diszkriminációt. 

Hogyan lehetséges, hogy 2021-ben a világ egyik legnagyobb autógyártója még mindig a férfi szimbólumot használja saját logójának?”

A kérdésre maga a cég felelt, ők ezt adták válaszul a sértett szerzőnek: a cég által használt szimbólum egy régi jel, amely az alkímiában a vas jelölése. 

Ami hasonlóan érdekes, hogy Rees annyira szívén viselte az ügyet, hogy megoldási javaslatokkal is előállt, amelyek nem neutrális jelek voltak, hanem női szimbólumok – az egyenlőség jegyében.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jack
2021. március 11. 11:06
És ha a Volvo még a svédeké lenne meg is változtatnák a logót.
T. Péter
2021. március 11. 10:23
Mindent értek, csak egyet nem: honnan jött a címbe a "sokak szerint"?
bunko_jobbos
2021. március 11. 09:09
1. Jó dolog, hogy mindenki belepofázhat mindenbe, főleg hogy tudásanyag nincs mögötte. Mikor az idióta amerikai blogger fikázta a Negrót, hogy Magyarországon még nyíltan lehet rasszista cukorkát árulni. :-)))))))))))))))))))))))))) Baszki, Pietrro Negro olasz szaki volt az elterjesztője, a fekete ember rajta meg kéményseprő, mert ez a marketingje, hogy a torok kéményseprője. :-) 2. Az ilyen fos cikkeket már nem olvasom el, mert végtelen mennyiségben található a sok hülye feminista, állatvédő, környezetvédő idióta a neten. Most mégsem bánom, mert én sem tudtam, hogy ez a vas jele.
voltospultos
2021. március 11. 08:59
A kör a barlangot jelképezi, a vektor meg az emberi civilizáció fejlődését a kőbaltától a szinkrontárcsás sebességvátóig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!