MTÜ: a turisztika európai szinten is kiemelkedő támogatást kap

2020. december 30. 11:38

Brutális, 880 milliárdos összeget biztosít a kormányzat.

2020. december 30. 11:38

A kormány turizmust érintő támogatása összességében meghaladja a 800 milliárd forintot, azaz 2 milliárd eurónál is több, ami európai szinten is kiemelkedőnek számít – hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményében. Az MTÜ emlékeztetett a kormányzat döntésére, amely szerint január 1-jétől a veszélyhelyzet végéig továbbra sem kell a szolgáltatóknak turizmusfejlesztési hozzájárulást és idegenforgalmi adót fizetniük.    

Az intézkedések meghosszabbításával a cél a járvány által leginkább sújtott turisztikai ágazat terheinek könnyítése, a turizmus-vendéglátásban működő vállalkozások életben tartása és a munkahelyek megmentése abban az időszakban is, amikor a szálláshelyek és éttermek vendégeket nem fogadhatnak – írta az ügynökség, utalva arra, hogy a szektor 400 ezer ember megélhetését biztosítja és a GDP 13,5 százalékát adja.

Az MTÜ ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy a kormány döntése szerint a rendkívüli időszakban megállapított, de be nem szedett adót – kivéve, ha annak összege nulla – a vállalkozásoknak be kell vallaniuk. A gazdaság újraindításában az MTÜ szerint a magyar turisztikai szektor nagy szerephez jut majd, ezért is stratégiai jelentőségű, nemzeti érdek az ágazat támogatása, a vállalkozások helyzetének könnyítése.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2020. december 30. 21:19
Én nem adnék senkinek semmit, csak fletónak a kampányra. Minden más támadható.
VakzKommondor
2020. december 30. 12:31
https://444.hu/2020/12/30/tovabbra-sem-tudni-mi-van-94-milliard-forintnyi-lelegeztetogeppel Ez azért még a gecinek is sok pénz. Kábe ennyit tart a lőlőnél. Úgyhogy ebből biztos ő is harapott
józan paraszti ész
2020. december 30. 11:59
Mondjon le azorbán, mert csak azért segít az embereken, hogy fideszszavazóvá tegye őket. Meg különben is már nem krumplit osztogat a zsákban, hanem pénzt. Pedig, hány lélegeztetőgépet lehetne azon a pénzen venni. Ja ez, már nem jó. Ahelyett, hogy segélyeket osztogatna az embereknek. Ja, hogy az embereknek segít. Akkor csak simán o1g.
Coccothraustes
2020. december 30. 11:49
Köszönjük Fidesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!