Egymillió forintra büntette Hadházy Ákost az adatvédelmi hatóság

2020. július 10. 12:54

Péterfalvi Attila az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtésben lát problémát.

2020. július 10. 12:54
null

Egymillió forintos büntetést kapott Hadházy Ákos Péterfalvi Attilától, az adatvédelmi hatóság vezetőjétől – tudta meg az Origo.  Péterfalvi Attila az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtésben lát problémát, és arra utasította a képviselőt, hogy töröljék a korábbi kampány alatt gyűjtött kapcsolattartási adatokat. Az indoklás szerint, mivel az akció során nem adtak megfelelő tájékoztatást, így nincs jogalap kezelni az e-mail címeket. 

Ebben az ügyben még tavaly júniusban indított vizsgálatot a NAIH. Péterfalvi Attila akkor azt mondta, hogy problémás az a tény, hogy az aláírók adatai külföldre kerülhettek. Az aláírásgyűjtés interneten fellelhető adatkezelési tájékoztatójában ugyanis az egyesült államokbeli The Rocket Science Group LLC és a kanadai Sync.Com Inc. céget jelölték meg adatfeldolgozókként. A The Rocket Science Group internetes marketingtevékenységet végez, a Sync.Com pedig adatok tárolásában segíthet.

Péterfalvi Attila szerint mindez azt is jelentheti, hogy külföldre kerülhettek azoknak a személyes adatai, akik a csatlakozást szerették volna elérni. Az elnök úgy véli, hogy a cégek pontos szerepének tisztázatlansága miatt komoly aggályok merülnek fel. „Számomra kérdéses a közjegyző szerepe a folyamatban, aki a tájékoztatás szerint hitelesíti az íveket” – nyilatkozta Péterfalvi Attila. Hangsúlyozta, hogy a hitelesítésnek nem világos a tartalma, mivel a közjegyző nem tudja megállapítani, hogy az adatok stimmelnek-e vagy hiteles-e az aláírás, arra csak a Nemzeti Választási Irodának vannak eszközei.

(Nyitókép: Hadházy Ákos független parlamenti képviselő a páholyban az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor.)

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dominium Magna Hungaria
2020. július 23. 15:22
Na, Hadházy-felszopó csicskák, nyithatjátok a pénztárcát, szórhatjátok a Júdáspénzt ismét. Aztán ne felejtsetek el csizmát csókolni, mert most az a trendi, hogy bűnözők cipőjét nyaljátok vegytiszta képmutatásból.
syphax
2020. július 11. 08:07
hadházy húzz el a kúúrvaanyád mocskos picsájába!
Newman
2020. július 10. 22:09
Nagyobb bírság kell, mert ezt is összetarhálta már!! Köszi Gyuri!!! Ügynököknek könnyű!!!
Dorset Naga
2020. július 10. 21:08
Kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!