Varga Judit: Előfordul, hogy a hatóság téved

2020. május 16. 11:49

A rémhírterjesztés miatt előállított férfiak ügyéről beszélt a miniszter.

2020. május 16. 11:49

Varga Judit igazságügyi miniszter volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége pénteken. 

A miniszter elmondta: Orbán Viktor arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást, folyamatosan benne van a levegőben az enyhítés. 

Az EP-vitával kapcsolatban, amelyen nem engedték felszólalni, Varga kifejtette: volt arra precedens, hogy nem az állam- vagy kormányfő szólalt fel ilyen vitán. „Ez egy elvi kérdés. Az Európai Parlament a demokrácia jelképe. Itt alapelv, hogy biztosítsák a tisztességes eljárást” – mondta, hozzátéve: Magyarországgal szemben szigorúbb nagyítót használ az Európai Parlament. Annak kapcsán, hogy Belgrádba miért utazott el a kormányfő, ha Brüsszelbe nem, Varga elmondta: „veszélyhelyzet közepén vagyunk, sokkal precízebben megszervezettek a miniszterelnöki utazások”.

Az uniós bíróság ítéletére reagálva, miszerint őrizetbe vételnek minősül, hogy embereket nem engednek ki a tranzitzónából, és azonnal szabadon kell engedni őket, Varga arról beszélt, az üzenetet károsnak tartja „abban az Európában, ahol a migrációs politikában is kezd eltolódni a hangsúly a külső határvédelmek irányába

A rémhírterjesztés miatt előállított két férfi ügyében a miniszter kijelentette: „csak az nem hibázik, aki nem dolgozik”, előfordul, hogy a hatóság téved, a két férfinak pedig megvan a törvényes lehetősége, hogy orvosolják sérelmeiket.
 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fbarack
2020. május 22. 11:45
Ti fideszes gerinctelenek, mellettetek nemcsak magyarnak lenni szégyen de az emberi fajhoz tartózni is az. Esetleg tű nem vagytok egyik sem.
yndi
2020. május 18. 23:29
Mint kiderült, hogy a hatóság Gyula fideszes polgármestere, Görgényi Ernő kérésére "tévedett". Varga Judit helyesbít vajon, vagy Görgényi mond le?
Lolka-Bolka
2020. május 17. 21:28
LATOM A MANDI MEGINT TELE VAN DK -S DEBILEKKEL ES KIS BUZI DROGOS LIBSI KOCSOGOKKEL.... MENJETEK AZ INDEXES KURVA ANYATOKBA TI MOCSKOS HAZAARULO PATKANYOK.......MAGYAR HAZAFIAK ITT AZ IDO BEVASAROLNI... AK47 ES GLOCK-OT .....EBBE AZ EU SZARFESZEKBE SENKI NEM VED MEG MINKET FEHER KERESZTENYEKET ..... HAT TEGYUNK ROLA ,HOGY KIVERJUK EZEKET A SZEMETEKET ......MI A FASZOMTOL ERINTHETETLENEK EZEK A FEREG KOMCSIK ES LIBSIK..........FELHABORITO .
Lolka-Bolka
2020. május 17. 21:22
a ket mocsok patkany szet kell verni a dutyiba...... KURVA ANYJUKAT AZT ......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!