Szakértő: Hamar helyreállhat a belföldi turizmus

2020. május 18. 21:35

Sok ország próbálkozik most a nyitással, Görögország például júliustól fogadná a külföldi vendégeket, Olaszország pedig – június 3-tól – engedélyezné, hogy a schengeni övezet polgárai akár koronavírus-teszt nélkül is átlépjék a határait.

2020. május 18. 21:35

Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró hétfőn kérdésnek nevezte, hogy a vendéglátók miként oldják meg a járványügyi szabályok betartását vagy a távolságtartást, és mi lesz például a svédasztalos étkeztetéssel. Hozzátette, sok ország próbálkozik most a nyitással, Görögország például júliustól fogadná a külföldi vendégeket, Olaszország pedig – június 3-tól – engedélyezné, hogy a schengeni övezet polgárai akár koronavírus-teszt nélkül is átlépjék a határait.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gazdasági válság is sújtja most az embereket, tehát kérdéses az is, hogy a nyitás után mennyien utaznak majd. A hazai turizmus viszont hamarabb helyreállhat, hiszen sokan választottak belföldi célpontot azok közül, akik korábban lemondták külföldi útjukat – hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2020. május 18. 23:20
A külföldi is álljon helyre de minél hamarabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!