Év szállodája 2024 – íme, Magyarország top 5 szállodája!

2024. április 03. 15:00

Pénteken hirdették ki az Év Szállodája pályázat győzteseit. Januárban pedig elstartolt az Év szállodája 2024. Mit kell tudni a tavalyi év győzteseiről? Összeszedtük!

2024. április 03. 15:00
Év Szállodája 2024 – a tavalyi évben balatoni szálloda vitte a prímet!
Forisek Ádám
Forisek Ádám

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) januárban meghirdette a presztízsértékű Év Szállodája 2024 pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségében. A tavalyi év nyerteseit ünnepélyes gálaest keretében hirdették ki pénteken.

Az Év Szállodája 2024 – vajon ezúttal is lesz balatoni hotel a versenyzők között?
Az Év Szállodája 2024 – vajon ezúttal is lesz balatoni hotel a versenyzők között?

Év Szállodája 2024 – honnan ered?

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2013-ban azzal a céllal hívta életre a pályázatot, hogy a szektor kiemelkedő szállodáit példaképként állítsa az iparág elé és a vendégek figyelmét is felhívja a magas minőségű szolgáltatásokra. A turizmus.com beszámolója szerint nem csak a wellness számít: a szállodákat a kínálati színvonaluk mellett a pályázatban bemutatott példaértékű személyzeti politika, az üzemeltetést segítő innovatív fejlesztéseka, a kidolgozott, a szálloda minden munkavállalóját érintő CSR stratégia, emellett pedig a versenytársakhoz viszonyított piaci teljesítmény is górcső alá kerül.

Az Év Szállodája 2023 pályázat nyerteseit március 8-án, a Hilton Budapest szállodában tartott ünnepélyes gálaesten hirdették ki. Köszöntőt mondott Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója és Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese.

A szavazatok alapján a nyertes, így 2023 legjobb hotele a keszthelyi Sirius Hotel****superior lett, amely először vett részt a versenyen, a döntőben pedig a szavazatok 20,2 százalékát rögtön meg is szerezte. 

Érdekes adalék, hogy 2018-ben a Hotel Silvanus nyerte el az Év Szállodája díjat, azóta azonban a hotelt egy szerencsétlen tűzeset érte. Erről itt olvashat többet.

Ezt is ajánljuk a témában

Az év magyarországi szállodái

Az Év Szállodája 2023 cím kategórianyertesei:

  • 5* kategóriában: Hilton Budapest
  • fővároson kívüli 4*„full service" kategóriában: Thermal Hotel Visegrád
  • Budapest 4* „limited service" kategóriában: Hotel Vision Budapest
  • fővároson kívüli 3* kategóriában: Elixír Medical Wellness Hotel, Mórahalom
  • Budapest 3* „limited service" kategóriában: Bo18 Hotel

A zsűri különdíjakkal is kitüntette a legjobbakat:

  • Főnix különdíjban részesült a sikeres megújulásáért a debreceni, 5* superior kategóriájú Hotel Divinus.
  • A legjobb humánpolitikáért járó különdíjat a sárvári, 5* superior kategóriájú Spirit Hotel Thermal Spa nyerte, amely a munkaerőpiaci nehézségekre reagálva példaértékű személyzeti politikát, motivációs rendszert, juttatási csomagokat dolgozott ki.
  • Kiemelkedő piaci teljesítményjavulás különdíjjal ismerték el a bükfürdői, 4 csillagos Greenfield Hotel Golf & Spa-t, amely a felújítását követő újrapozicionálással, megfelelő árazási stratégiával kiugró üzemeltetési eredményjavulást ért el.
  • Innovációs különdíjat kapott a gyenesdiási, 4 csillagos Wellness Hotel Katalin, amely saját fejlesztésű szoftverekkel reagált az üzemeltetési nehézségekre.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­l­­á­n­­y­­o­k­­­ ­v­á­­­r­n­­­a­k­­­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!