Ilyenek lesznek az új balatoni hajók

2020. május 15. 14:42

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok.

2020. május 15. 14:42

Megérkeztek a BAHART új hajóflottájának prototípus tervei, elkészült a műszaki dokumentáció, és láthatjuk, hogyan fog kinézni az új komp, az új katamaránok és a BAHART zászlóshajója – írja a csodalatosbalaton.hu. A fő cél az, hogy a Balaton két partja között javuljon az összeköttetés annak érdekében, hogy autó nélkül is lehessen közlekedni a térségben. A nagyívű, 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy A BAHART európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni.

A tervek szerint a hajók akadálymentesek, kerékpárszállításra is alkalmasak és klimatizáltak lesznek, várhatóan 2021 nyarára szállhatnak fel rá az utasok. A Balatoni Hajózási társaság befejezi a hajózáshoz szorosan nem kapcsolódó tevékenységeit, így a jövőben sem kempinget, sem pedig szállodát nem működtet tovább – írja a portál.

Akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany közt már az új kompok fognak közlekedni. „Erre az időre azt is el fogjuk érni, hogy mind a két rév, a kikötő környéke meg fog újulni, európai színvonalúvá fog tudni válni. Meg fogjuk rendelni az első kisméretű katamaránokat is, amelyek alapvetően Balatonfüred, Keszthely és Siófok körzetében fognak közlekedni” – mondta Guller Zoltán.

(Fotó: MTÜ)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. május 15. 21:02
Nem sok konkrétumot írnak. Mekkorák ezek a hajók? Hány darab készül belőlük? Mekkorák lesznek a jegyárak? Milyen típusúak, ki és hol gyártja ezeket? Újságcikk van rengeteg, de azokban hír, információ, tényadat alig. :-(
olajfa1
2020. május 15. 19:12
Jól néznek ki!
Pierre
2020. május 15. 16:09
ilyenek lesznek a hajok. Az adofizetok fogjak fizetni, viszont meszaros es tiborcz tulajdona lesz, ahogy az egesz uzlet.
békalepcse
2020. május 15. 15:49
Még emlékszem a mostani katamaránok üres testének felzsilipelésére, amikor pár hónap késé után sikerült felúsztatni a Sión. Aztán az sem volt semmi emlék, amikor kimentünk egy hirtelen vihar előtt kimentünk menteni... Egy csajra emlékszem aki nem akart felszállni a csónakjából a kompra. A hajós cimbora nem vitatkozott, egy akkora pofont lekevert neki a második felszólítás után hogy majdnem letekeredett a feje a leánynak. Csónak elrúgva a leány fel és pár perc után megérkezett a vihar... Nekem volt a feladat megnyugtatni a mentetteket, mert úgy dobálta a vihar a kompot, mint valami tollpihét. A leány úgy remegett mint a citerahúr és nem volt kifogása a pofon ellen. Utána még kihúztunk két másik embert is a vihar megérkezte előtt, nem volt idő vitára. A Balaton igen veszélyes tud lenni egyik pillanatról a másikra. Kell a hazai élményekben gazdag programlehetőség, amihez az új hajók biztosan hozzájárulnak majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!